Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mărturia unui tânăr cu COVID-19: „Am așteptat 12 ore ambulanța”

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 11 martie 2020, ora 11:50

Unul dintre pacienții confirmați cu coronavirus a povestit, pe Facebook, cum a așteptat 12 ore ambulanța atunci când i s-a făcut rău.

Tânărul din București scrie a fost în Londra în perioada 25-27 februarie, iar luni a avut primele simptome. A ajuns la Institutul „Matei Balș” cu febră 39,2, apoi medicii i-au prelevat mostre biologice pentru testul de coronavirus

Despre rezultatul analizei a aflat din presă, marți, și a așteptat 2 ore până când a fost informat de autorități despre rezultatul testului.

Rezultatul l-am aflat din presă. În jurul orei 17:30 am citit că: «Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș»... Am sunat la toate numerele pe care le-am găsit și am vorbit cu toate persoanele despre care știam că ar putea avea chiar și o minimă informație. Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine. N-am aflat nimic. După zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispoziție, am fost sunat la 2 ore după ce aflasem informația din presă. Mi s-a confirmat că sunt pozitiv și am fost informat că urmează să vină o salvare (acea «izoletă») să mă preia”, a scris, în această dimineață tânărul din București.

Coronavirus_Bucuresti
Sursă imagine: Facebook

 

Mai mult, tânărul scrie pe pagina sa de Facebooka așteptat 12 ore o ambulanță care să-l preia și să-l interneze.

Am așteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătura cu DSP, să sune la numărul 0800 800 358 sau la 112 în funcție de caz. Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să fie în regulă”, a adăugat acesta.

Românul diagnosticat cu coronavirus mărturisește că medicii si asistentele de la Matei Balș și de la Spitalul Victor Babeș s-au comportat până acum exemplar: „Au fost cu toții empatici și dornici să ajute”.

Capture Aron

De asemenea, acesta îndeamnă românii să stea în casă și să-i protejeze pe cei dragi.

„Lucrați de acasă în măsura în care puteți. Aplicați tot ceea ce vă îndeamnă medicii. Protejați-i pe cei dragi. Mulți dintre cei care se ocupă de problemă par a fi buni profesioniști, dar la fel pare și că limitele stemului sanitar sunt încercate la 29 de cazuri. Nu știu ce se va întâmpla dacă acest număr va crește. Și pare că va crește. Prin urmare, faceți orice ca să evitați să vă imbolnăviți voi sau să-i îmbolnăviți pe cei dragi”, a mai scris românul infectat cu coronavirus.

Harta cu județele cu cazuri confirmate de infecție cu coronavirus

Sursă imagine: unsplash.com

Etichete: coronavirus romania simptome coronavirus testul de coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.