Newsflash
Știri

Masterat în ATI şi urgenţe pentru asistenţii medicali

de Dr. Mihail CĂLIN - apr. 27 2012
Masterat în ATI şi urgenţe pentru asistenţii medicali
   UMF „Iuliu Haţeganu“ Cluj-Napoca – în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din localitate, UMF „Carol Davila“ Bucureşti şi UMF din Târgu Mureş – derulează, de 18 luni, activităţile unui proiect care îşi propune îmbunătăţirea calificării asistenţilor medicali licenţiaţi (AML) implicaţi în îngrijirea pacientului critic, prin introducerea studiilor de masterat în anestezie, terapie intensivă şi medicină de urgenţă. Printre obiectivele spe­ci­fice ale proiectului se numără: remedierea punctelor slabe de la nivelul edu­caţiei AML (lipsa unui sistem performant de edu­caţie medicală postuni­versitară) prin organizare curriculară, adaptată nevoi­lor de performanţă; facilitarea mobilităţii transnaţionale, cu îmbu­nătăţirea accesului la resursele europene de învăţare şi cercetare; formarea unui corp de cercetători pentru studii doctorale şi postdoctorale; asigurarea unui cadru standardizat al procesului de educare şi formare după încheierea ciclului universitar al AML; creşterea calităţii asistenţei medicale de vârf a pacientului critic, prin crearea unui sistem competitiv de formare şi integrare pe piaţa muncii interne, cu posibila reducere a exodului AML din sistem. Grupul-ţintă al proiectului este reprezentat de 30 de AML care lucrează sau vor lucra în domeniile amintite. Printre rezultatele intermediare ale proiectului se numără: acreditarea ARACIS a celor trei programe de masterat; efectuarea primului schimb de expe­rien­ţă la Institutul de formare a asistenţilor medicali „Théodore Simon“ (IFITS) Paris; acceptarea a 15 rezumate ale unor lucrări ce vor fi comunicate la Congresul Naţional ATI; stabilirea de protocoale de cola­bo­rare pentru formarea asistenţilor medicali cu IFITS Paris şi CESPU Porto. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007–2013, având o valoarea totală de peste 3,5 milioane de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe