Newsflash
Știri

Măști de protecție pentru cadrele medicale și pacienții de la IOB

de Florentina Ionescu - iul. 1 2020
Măști de protecție pentru cadrele medicale și pacienții de la IOB

Asociația Oncopacienților PHOENIX anunță că a oferit 5.200 măști de protecție cadrelor medicale și pacienților din secțiile de oncologie.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București (IOB) a primit 5.200 de măști de protecție. Acestea au fost donate de Asociația Oncopacienților PHOENIX, pentru a sprijini personalul medical și pacienții internați împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19, se arată într-un comunicat remis redacției. 

masti de protectie donate IOB

Peste 1.000 de pacienți oncologici internați și 300 cadre medicale și personal auxiliar, din secțiile de oncologie, au primit măști de protecție profesionale din partea Asociației în cadrul proiectului „OncoPHOENIX în lupta cu COVID-19”. Proiectul este destinat prevenirii răspândirii noului coronavirus și a fost derulat în perioada 15 aprilie-15 iunie.

„Sunt îngrijorată de riscul foarte mare al posibilității creșterii numărului de decese din cauza răspândirii foarte ușor a coronavirusului în rândul pacienților oncologici internați și a celor aflați în tratamente. Din cauza imunității scăzute, supraviețuirea lor depinde foarte mult de prevenție, purtarea măștii fiind una dintre ele. De aceea am ales să ne implicăm și să ajutăm atât pacienții internați, cât și personalul medical și auxiliar din spital”, a declarat Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe