Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Măști de protecție pentru cadrele medicale și pacienții de la IOB

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 1 iulie 2020, ora 12:00

Asociația Oncopacienților PHOENIX anunță că a oferit 5.200 măști de protecție cadrelor medicale și pacienților din secțiile de oncologie.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București ( IOB) a primit 5.200 de măști de protecție. Acestea au fost donate de Asociația Oncopacienților PHOENIX, pentru a sprijini personalul medical și pacienții internați împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19, se arată într-un comunicat remis redacției. 

masti de protectie donate IOB

Peste 1.000 de pacienți oncologici internați și 300 cadre medicale și personal auxiliar, din secțiile de oncologie, au primit măști de protecție profesionale din partea Asociației în cadrul proiectului „OncoPHOENIX în lupta cu COVID-19”. Proiectul este destinat prevenirii răspândirii noului coronavirus și a fost derulat în perioada 15 aprilie-15 iunie.

„Sunt îngrijorată de riscul foarte mare al posibilității creșterii numărului de decese din cauza răspândirii foarte ușor a coronavirusului în rândul pacienților oncologici internați și a celor aflați în tratamente. Din cauza imunității scăzute, supraviețuirea lor depinde foarte mult de prevenție, purtarea măștii fiind una dintre ele. De aceea am ales să ne implicăm și să ajutăm atât pacienții internați, cât și personalul medical și auxiliar din spital”, a declarat Ioana Cristea, președintele fondator al Asociației OncoPacienților PHOENIX.

Etichete: purtare masti masti de protectie masti masti chirurgicale IOB institutul oncologic bucuresti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.