Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Măsuri de relaxare după 15 iunie, prezentate de președintele României

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 9 iunie 2020, ora 15:48

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut astăzi, 9 iunie, o declarație de presă, enumerând câteva dintre măsurile propuse pentru a fi luate după data de 15 iunie, în contextul epidemiei de COVID-19.

Potrivit site-ului presidency.ro, președintele României a luat în discuție posibile măsuri de relaxare și necesitatea prelungirii stării de alertă.

iohannis declaratie 9 iunie

Klaus Iohannis și-a început discursul cu partea pozitivă, și anume cu măsurile de relaxare în contextul COVID-19 în țara noastră.

„Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare. Adică unele dintre restricțiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie”, a declarat astăzi președintele României.

Câteva dintre cele mai importante măsuri despre care a vorbit Klaus Iohannis:

- După 15 iunie, se vor putea redeschide mallurile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă.

- Vor fi posibile evenimente private – nu publice – cu număr mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.

- Va fi posibilă – nu obligatorie – după 15 iunie redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și creșelor private.

- Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, care vor fi impuse de Ministerul Sănătății.

- Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale.

Se impune prelungirea stării de alertă 

Președintele României a mai spus astăzi că „având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit nu în sens bun la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”.

Sursa foto: www.presidency.ro

Etichete: relaxare masuri masuri de prevenire a coronavirusului masuri covid-19 Klaus Iohannis

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.