Newsflash
Știri

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, dotată cu un incubator de 20.000 de euro

de Florentina Ionescu - oct. 19 2021
Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, dotată cu un incubator de 20.000 de euro

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia a devenit linie COVID-19 pentru regiune. Recent, această maternitate unde sunt tratate gravidele diagnosticate cu COVID-19 a fost dotată de Salvați Copiii România.

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, care a devenit linie de urgență pentru gravidele COVID-19 pozitive, este dotată în regim de urgență cu un incubator Giraffe, în valoare de 103.517 de lei, se arată într-un comunicat transmis redacției. Echipamentul este achiziționat de Salvați Copiii, din fondurile donate de parteneri. 

Organizatia Salvati Copiii 2

„Unitatea medicală din Medgidia are nevoie de aparatură medicală performantă, întrucât aici sunt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu COVID-19 din județele Constanța și Tulcea”, se arată în comunicatul organizației nonguvernamentale.

Dotarea a fost posibilă cu implicarea Libris, unul dintre partenerii Organizației Salvați Copiii România în programul de combatere a mortalității infantile. Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia a devenit unitate pentru femeile însărcinate pozitive la testele COVID-19.

În perioada pandemiei au fost alocate opt paturi pentru cazurile COVID-19 pozitive, din cele 25 de paturi totale ale secției de neonatologie. În context normal, numărul anual de nașteri ce au loc în Maternitatea din Medgidia este cuprins între 1.300 și 1.500.

„Maternitatea din Medgidia este din 20 septembrie maternitate COVID. În contextul actual al pandemiei de coronavirus, se întâmplă ca o pacientă însărcinată să afle chiar înainte de naștere că este COVID-19 pozitivă și multe dintre lucrurile plănuite nu se vor mai întâmpla așa cum se aștepta. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Din fericire, în maternitatea noastră nu au fost cazuri grave de copii pozitivi și ne-a bucurat tare mult lucrul acesta. Pentru medici este important să aibă echipamentele medicale performante pentru a putea separa copiii suspecți și pentru a le oferi tratamentul de care au nevoie imediat. Fără ele nu putem asigura o bună desfășurare a actului medical”, a spus dr. Magdalena Oprea, Șef Secție Neonatologie, Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia.

Microclimat neonatal optim pentru micii pacienți

Incubatorul Giraffe, în valoare de peste 20.000 euro, cu care a fost dotată maternitatea, asigură un microclimat neonatal optim pentru nou-născuții prematuri.

Dispune de performanță termică excepțională, design inovator, precum și de capacitatea de a controla căldura, umiditatea, oxigenul, lumina și zgomotul.

Acesta dispune, de asemenea, de o unitate centralizată de afișare și comandă, ce oferă acces din  fiecare latură a patului și o vizualizare excelentă a aparatului și a parametrilor pacientului. 

Organizatia Salvati Copiii 3

Gabriela Alexandrescu (foto, în stânga), președinte executiv al Salvați Copiii România, a vorbit despre accelerarea programului de dotare a maternităților:

„Într-un context sanitar complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, medicii, mamele și nou-născuții au nevoie de aparatură medicală de ultimă generație, pentru ca nașterea și apoi îngrijirea nou-născuților să fie la standarde medicale înalte”.

Dotarea de la Medgidia este cea de-a 15 dotare pe care Salvați Copiii o face cu sprijin Libris.ro. În total, au fost  investiți astfel 532.343 de euro pentru întărirea capacității maternităților și secțiilor de Terapie Intensivă Neonatală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe