Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medalia „Iuliu Hațieganu” acordată profesorului Dorin Borzea

Prof. dr. Dorin Dumitru Borzea a fost omagiat prin conferirea Medaliei „Iuliu Hațieganu”, în semn de apreciere față de contribuția adusă la dezvoltarea învățământului medical românesc.

prof univ dr Dorin Dumitru BorzeaUniversitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” i-a acordat  Medalia „Iuliu Hațieganu” profesorului Dorin Dumitru Borzea, în semn  de apreciere față de contribuția adusă la dezvoltarea învățământului medical românesc, clujean în mod special.

Prof. dr. Dorin Dumitru Borzea a fost decan al Facultății de stomatologie între 1991 și 2000. A ocupat și funcția de președinte al Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Dentiști (2004-2007), respectiv șef al catedrei de propedeutică dentară până în anul 2005, anul pensionării.

A fost printre primii din țară care a prezentat și inițiat studenții în sistemele metalo-ceramice și mai ales integral ceramice în tehnologia protezelor dentare, respectiv variantele de proteze realizate prin injectare, sistemele speciale de retenție ale protezelor scheletale.

Catedra pe care a condus-o timp de zece ani, s-a dovedit a fi o veritabilă pepinieră de formare a specialiștilor în variate domenii cu specificul distinct al propedeuticii dentare și mă refer la tehnologia protezelor dentare, morfologia funcțională a aparatului dento-maxilar, materiale dentare, estetica dento-facială, semiologia aparatului dento-maxilar.

A fost primul în țară care a pus bazele primului laborator de simulare din cadrul facultății, în care s-au desfășurat cursuri de perfecționare postuniversitară în stomatologia dentară restaurativă.

În anul 2005 a organizat primul Congres internațional de biomateriale „Napoca Biodent”, onorat de personalități din domeniul cercetării experimentale a biomaterialelor și aplicabilității lor clinice.

Etichete: Prof. dr. Dorin Dumitru Borzea Medalia „Iuliu Hațieganu” UMF Cluj Stomatologie proteze dentare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.