Newsflash
Știri

Medic cardiolog intervenţionist cu experienţă în Germania, la SCJU Sibiu

de Dorina Novac - apr. 12 2022
Medic cardiolog intervenţionist cu experienţă în Germania, la SCJU Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a anunţat că a angajat un nou medic cardiolog intervenţionist, cu o bogată experienţă în spitale din Germania.

Dr. Dorin Călin Golcea, medic specialist specialitatea cardiologie, cu competență (certificare europeană) în cardiologie intervențională, și-a desfășurat cariera de până acum în Germania.

Dr.-Dorin-Calin-Golcea

Acesta a absolvit, în anul 2005, Facultatea de Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, devenind ulterior medic rezident în medicina Internă și cardiologie în Germania în Spitalul Barmherzie Brüder din Regensburg (Clinica de Cardiologie și Clinica de Ritmologie) și în Spitalul Universitar Regensburg (Clinica de Chirurgie Cardiovasculară).

În anul 2016 a promovat examenul de Stat în Specialitatea Medicină Internă și Cardiologie la Camera Medicilor din Landul Bavaria și a activat ulterior, ca medic primar cardiologie, în clinici renumite din Germania, obținând numeroase supraspecializări în proceduri intervenționale (TAVI, Mitraclip, LAA Occluder, Rotablatie, Schockwave, Impella, CS Reducer) și devenind medic primar șef Secție Cardiologie în cadrul Regiomed -Kliniken Coburg/Lichtenfels Germania.

În anul 2021 a obținut atestatul de cardiolog intervenționist oferit de Societatea Germană de Cardiologie.

Se remarcă, de asemenea, prin cele peste 10.000 de proceduri efectuate în domeniul Cardiologiei Intervenționale. După o carieră construită în spitalele din Germania, unde a acumulat un bagaj impresionant de cunoștințe, dr. Dorin Călin Golcea revine în sistemul medical din România, în cadrul SCJU Sibiu.

„Revenirea mea nu este întâmplătoare. E legată de necesitatea unui proiect pe plan local, dar și regional pentru populația grav atinsă de boli cardiovasculare. Simt că pot aduce o contribuție importantă în sistemul medical din România. Am găsit la Sibiu o echipă profesionistă, care are obiective clare și care dorește dezvoltarea și extinderea serviciilor de cardiologie intervențională, având în vedere faptul că, pentru tratamentul infarctului acut de miocard trebuie acționat în primele ore de la debut”, a menționat dr. Dorin Călin Golcea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe