Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medic de familie: „Cum voi putea diferenția viroza, gripa și COVID-19 la copiii mici?”

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 20 august 2020, ora 13:00

Medicul Egri Eduard se întreabă cum va putea diferenția, din punct de vedere clinic, odată cu începerea anului școlar, o viroză mai severă, o gripă și infecția cu noul coronavirus la copiii de creșă și de grădiniță.

Egri Eduard,  medic de familie în Sibiu, a precizat într-o postare pe Facebook că toate acestea debutează la copii cu febră, tuse uscată, apatie eventual simptome digestive.

copii de cresa
Sursă imagine: unsplash.com

„Odată cu efervescenta începutului de an școlar mă gândesc cum voi putea diferenția din punct de vedere clinic, mai ales la copilul mic (creșă, grădiniță), o viroză mai severă, o gripă și infecția cu SARS-CoV-2”, a scris dr. Egri Eduard.

În acest context, medicul ia în calcul trei variante:

- Varianta testare imediată pentru gripă, aproximativ 60 de lei, iar pentru COVID-19 - 300 de lei = 360 lei și izolare până la venirea rezultatelor.

Potrivit lui, aceasta înseamnă costuri mari, dar și riscul de a bloca laboaratoarele din cauza numărului mare de cereri sau supraaglomerarea serviciilor de urgență pediatrică în speranța testării gratuite.

- Varianta izolare, urmărire și tratament simptomatic. Dr. Egri Eduard accentuează faptul că aici intervine o problemă - mulți copii sunt crescuți de bunici sau bone, multe în vârstă și cu alte probleme, dar și de părinți care, la rândul lor, lucrează cu oameni (medici, profesori, administrație, servicii etc.).
- Varianta „îi dăm drumul și vom vedea ce și cum va fi”.

Etichete: medic de familie viroza noul coronavirus simptome digestive testare covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.