Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medic din Iași: Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 4 octombrie 2021, ora 11:44

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută, din cauza ratei scăzute a vaccinării şi dezinformării populaţiei.

Rosu Florin
Sursă imagine: Rosu Florin // Facebook

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximum resurselor umane și financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în niciunul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa”, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că s-a ajuns în această situaţie din cauza ratei scăzute de vaccinare, pe fondul dezinformării populaţiei.

„Putem să operaţionalizăm cât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-COVID în secţii COVID, rata scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu”, a menționat medicul Florin Roşu.

Prof. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi a anunţat că duminică dimineaţa, la ora 04:00, erau utilizate toate paturile cu oxigen din Spitalul „Sf Spiridon”. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Iaşi.

Etichete: UPU-SMURD Iasi virusul SARS-CoV-2 medic din Iasi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.