Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medic din România, în echipa de conducere a Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 14 februarie 2020, ora 09:09

Un medic din România face parte din echipa de conducere a Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH).

Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) a anunțat, ieri, că un membru al echipei sale medicale a devenit primul specialist din România desemnat să facă parte din board-ul Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH), pentru perioada 2020-2021.

Este vorba despre Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) şi Președinte al Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară.

Asociația Mondială de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH) este singura organizație la nivel mondial fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi și a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip „Theragnostici” (diagnostic și tratament cu ajutorul aceluiași marker molecular, marcat radioactiv.

Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară

 

Aceasta are ca obiective de cercetare şi educaţie încurajarea şi sprijinirea cercetării-dezvoltării în domeniul medicinei nucleare, a metodelor diagnostice şi terapeutice cu ajutorul radionuclizilor, inclusiv prin integrarea tehnicilor de dozimetrie, radiobiologie şi protecţia împotriva radiaţiilor, în beneficiul sănătăţii publice şi al umanităţii.

Mai mult, Asociația Mondială de Terapie Radionuclidică și Moleculară joacă un rol important în identificarea de noi metode terapeutice cu radionuclizi și in diseminarea acestor cunoștințe la nivel global către membrii și partenerii săi, interacționând, în egală măsură şi cu grupurile de pacienți, astfel încât să se poată îndeplini dezideratul organizaţiei privind facilitarea accesului la terapiile moleculare personalizate.

Sursă imegine: Pixabay

Etichete: Spitalului Universitar de Urgență Militar Central medic metode terapeutice Asociația Mondială de Terapie Radionuclidică și Moleculară

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.