Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medic român decorat de statul francez

Viața Medicală
Dr. M. A. miercuri, 8 februarie 2012
   Vineri, 27 ianuarie a.c., la Bucureşti, ES dl Henri Paul, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Franceze în România, i-a înmânat dlui prof. dr. Irinel Popescu însemnele de Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului. Reprezentantul statului francez în ţara noastră l-a elogiat pe profesorul român, ale cărui activitate şi evoluţie profesională au fost influenţate pozitiv (şi) de Şcoala franceză de chirurgie şi transplant hepatic. De asemenea, au fost apreciate, pe lângă numeroasele colaborări cu colegii francezi, şi implicarea medicului în campaniile desfăşurate în favoarea donării de organe, prin Asociaţia Romtransplant, în implementarea în România a recomandărilor formulate de Consiliul Europei privind transplantul de organe şi ţesuturi, dar şi în politicile de sănătate publică, prin funcţiile deţinute de-a lungul anilor. „Irinel Popescu, pentru că pe terenul pe care aţi ales să duceţi o luptă în primul rând, şi anume în domeniul medicinii, reprezentaţi progresul constant al cercetării, în beneficiul tuturor bolnavilor, în numele preşedintelui Republicii Franceze vă fac Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului“, şi-a încheiat discursul omagial dl Henri Paul.
   Ordre National du Mérite, înfiinţat de preşedintele Charles de Gaulle în 1963, este o distincţie de stat secundară Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare; cuprinde trei grade (cavaler, ofiţer şi, respectiv, comandor) şi două demnităţi (mare ofiţer şi mare cruce) şi poate fi decernat cetăţenilor străini, la propunerea ministrului afacerilor externe din Hexagon, însă doar cetăţenii francezi pot fi membri ai Ordinului. Prof. dr. Irinel Popescu este singurul medic român care a primit distincţia amintită.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC