Newsflash
Știri

Medic-scriitor sărbătorit la Tecuci

de Dr. Daniela MATROF - mai 30 2014
Medic-scriitor sărbătorit la Tecuci
     De ziua mondială a cărţii (23 aprilie), la Tecuci, a fost sărbătorit, la împlinirea vârstei de 40 de ani, dr. Richard Constantinescu, care a lansat volumul „Grigore T. Popa – Jurnalul unui savant român în America“ (Ed. Filos, Bucureşti, 2014). Manifestarea a avut loc la Galeria „Helios“ a Bibliotecii Municipale „Ştefan Petică“, instituţie organizatoare împreună cu Muzeul Mixt Tecuci şi Grupul „Filos“ din Bucureşti. În debutul întâlnirii, cu „tecuceanul întors acasă“, Daniela Grigoraş, directoarea bibliotecii, a făcut o scurtă prezentare a lui Richard Constantinescu, citând site-ul personal al acestuia: „Cred şi susţin că, pentru a fi oameni întregi, fundamentale sunt educaţia, sănătatea şi cultura. Prin evoluţie perpetuă, interacţiune, cola­borare, comunicare reală şi creati­vitate, putem fi autentici. Să acţionăm şi nu să reacţionăm. Fără jertfă şi morală nimic nu putem împlini. Valoarea stă în decenţă, nu în stridenţă. Scriind, mă adresez minţii şi inimii dumneavoastră. La masa vieţii, fiecare trebuie să adăugam ceva, nu numai să întindem mâna şi să luăm. Iubesc, mă rog, admir şi mă bucur“. Directoarea bibliotecii a mulţumit şi pentru donaţia de carte, de 500 de volume, pe care tânărul medic a făcut-o instituţiei, şi i-a oferit acestuia o diplomă de onoare.           Despre omul, medicul şi autorul de cărţi au vorbit Doru Parascan, directorul Muzeului Mixt Tecuci, şi Daniel Mazilu, doctor în filosofie, cei împreună cu care Richard Constantinescu a iniţiat şi coordonat Asociaţia Culturală „Ion Petrovici“ la Tecuci şi a publicat revistele „Anunţul cultural“ şi „Kairos“. „De Richard Constantinescu mă leagă o pasiune comună: istoria. Ne-am descoperit reciproc la Spitalul din Tecuci, eu ca pacient, dumnealui ca medic. Am discutat mult despre trecutul localităţii noastre şi mi-a sugerat să pornesc o cercetare mai adâncă despre medicii localităţii şi evoluţia spitalului“ a declarat Doru Parascan. Tot el a amintit şi proiectele pe care le derulează alături de medic, prin care doreşte să readucă la Tecuci acea „efervescenţă culturală din anii 2001–2003“. Daniel Mazilu a analizat activitatea de scriitor şi publicist a lui Richard Constantinescu – „patru cărţi de autor şi patru de editor“ – şi a prezentat în detaliu volumul editat şi postfaţat de acesta, Jurnalul unui savant român în America, avându-l ca autor pe anatomistul şi cărturarul Grigore T. Popa.
     Au avut intervenţii şi câţiva participanţi la eveniment: scriitorii Constantin Oancă şi Dionisie Duma, psihologul Luminiţa Bădiţa, preotul Emanuel Bălan, jurnaliştii Viorel Burlacu şi Tănase Dănăilă.
    La final, Richard Constantinescu a vorbit despre profesorul şi omul de spirit Grigore T. Popa, de a cărui viaţă şi activitate ştiinţifică şi literară se preocupă din anul 2006, anunţând şi câteva din titlurile vi­itoare, pe care le va publica în cadrul unei colecţii de autor la Editura „Filos“.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe