Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medic vaccinat chiar dacă făcuse boala

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 11 ianuarie 2021, ora 15:27

Președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Raluca Zoițanu, s-a vaccinat împotriva COVID-19, la o lună după ce a făcut boala.

Medicul Raluca Zoițanu a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este indicat să ne vaccinăm, chiar dacă am trecut prin boală, pentru a ne asigura că producem suficienți anticorpi să nu ne îmbolnăvim iar, când ne mai întâlnim cu virusul.

medic d efamilie vaccinat
Sursă imagine: unsplash.com

„Preferam să fac doar vaccinul în ianuarie, nu și boala în decembrie, dar nu ne ies mereu planurile. Peste trei săptămâni sunt programată pentru a doua doză. Este indicat să ne vaccinăm chiar dacă am trecut prin boală, pentru a ne asigura că producem suficienți anticorpi să nu ne îmbolnăvim iar când ne mai întâlnim cu virusul. Și este și mai indicat să ne vaccinăm când ne vine rândul, să nu mai așteptăm să vedem ce-o mai fi, pentru că nu știm când ne lovește boala! Și nu sunt toți așa norocoși cum am fost eu, cu forma ușoară de boală. Nu merită riscul, nu are sens românescul «las' că merge și așa!»”, a scris Raluca Zoițanu.

Aceasta a subliniat că vaccinul este cel de la Pfizer-BioNTech, singurul disponibil momentan pentru vaccinare în Uniunea Europeană.

„Nu că ar conta cu care tip de vaccin ne vaccinăm până la urmă, important fiind să ne vaccinăm ca să ne putem relua viața cât mai aproape de normalul cu care suntem obișnuiți. Nu m-a durut înțepătura sau administrarea serului. Nu mă dor brațul, capul, mușchii nici acum, la două ore distanță. Nu am avut nici un fel de reacție alergică. Mă simt la fel ca la vaccinul gripal din sezonul acesta, pe care l-am făcut în octombrie. Diferit de cum m-am simțit după vaccinul gripal din sezonul 2019-2020, după care m-a durut brațul aproape o săptămână! Dar n-am făcut gripă nici atunci, nici sezonul ăsta, așa că a meritat «chinul»”, a explicat medicul.

Raluca Zoitanu
Raluca Zoițanu / Facebook

Dr. Raluca Zoițanu a mai menționat că programarea a fost ușor de făcut, după ce a reușit să treacă de pașii mai complicați pentru crearea contului de cabinet, pentru Etapa I și pentru personalul medical.

„Dar înțeleg că se va simplifica mult platforma de programare pentru Etapa 2, pentru a fi ușor de folosit de toată lumea. Până la urmă și Ghișeul.ro sau Spațiul Privat Virtual de la ANAF au fost horror inițial și apoi s-au îmbunătățit mult, nu? Iar organizarea la Centrul de Vaccinare a fost foarte bună, chiar și într-o duminică ploioasă! Fără cozi, fără nervi. Cu profesioniști dedicați, politicoși, răbdători și zâmbitori, deși sunt sigură că erau obosiți. Le-am mulțumit acolo dar le mulțumesc și aici!”, o adăugat președintele FNPMF.

Etichete: vaccin impotriva COVID-19 anticorpi Pfizer-BioNTech medic de familie reactie alergica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.