Newsflash
Știri

Medicament nou pentru tratamentul BCR

de Cristina GHIOCA - aug. 13 2021
Medicament nou pentru tratamentul BCR

Dapagliflozin, inhibitor al SGLT2, a primit aprobarea europeană pentru tratamentul bolii cronice de rinichi (BCR) la adulţii cu sau fără diabet zaharat tip 2 (DZ 2).

medicament rinichiComisia Europeană a aprobat noua indicaţie în baza recomandărilor făcute de Agenţia Europeană a Medicamentelor, după analizarea datelor obţinute în studiul de fază III DAPA-CKD.

Rezultatele acestuia au arătat că, împreună cu terapia standard cu un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei sau un blocant al receptorilor angiotensinei, medicamentul Forxiga a redus cu 39% riscul relativ de scădere a funcţiei renale, de apariţie a BCR în stadii terminale și de deces de cauză cardiovasculară sau renală la pacienţii aflaţi în stadiile 2-4 ale afecţiunii și cu excreţie crescută de albumină în urină.

Produsul dezvoltat de compania AstraZeneca a fost recent aprobat în SUA pentru tratamentul BCR pentru adulţii cu sau fără DZ 2, fiind în etapa de evaluare în Japonia și alte ţări.

El este indicat și ca tratament adjuvant la dietă și exerciţii fizice pentru îmbunătăţirea controlului glicemic la adulţii cu DZ 2, precum și pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu simptome de insuficienţă cardiacă cronică cu fracţie de ejecţie redusă, cu sau fără DZ 2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe