Newsflash
Știri

Medici de familie, sancționați pentru absenţa de la programul din cabinet

de Dorina Novac - aug. 24 2021
Medici de familie, sancționați pentru absenţa de la programul din cabinet

Opt din cei 14 medici de familie din judeţul Tulcea verificaţi săptămâna trecută de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) nu erau la cabinete în momentul efectuării controlului şi vor fi sancţionaţi.

Potrivit preşedintelui CJAS, Eugenia Vasile, controalele au avut ca scop evaluarea modului în care se acordă concediile medicale, cunoscut fiind faptul că perioadă iniţială a acestora s-a modificat, scrie Agerpres.

medici de familie sanctionati

„Opt din cei 14 medici nu erau la cabinete. Ei vor fi sancţionaţi cu 5% din valoarea per capita din luna în care am făcut verificarea. Nu am făcut încă un calcul, se va face în luna septembrie”, a afirmat preşedinta CJAS.

Eugenia Vasile a mai subliniat că medicii absenţi şi-au explicat situaţia prin diferite motive.

„O doamnă doctor mi-a spus că era în altă localitate, un alt doctor mi-a spus că tatăl său a avut probleme şi că se ocupa de acesta. (...) Aş încuraja primarii şi populaţia să fie sinceri cu autorităţile şi să atenţioneze atunci când medicul nu vine la program. Ei sunt plătiţi pentru acest lucru”, a menţionat preşedinta CJAS.

În timpul unui alt control, efectuat în urmă cu două luni, trei medici cu cabinete în municipiu nu erau la lucru în timpul programului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe