Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medici de familie și farmaciști au fost instruiți în domeniul drogurilor

Viața Medicală
L. Budin marţi, 22 noiembrie 2022, ora 11:18

Medicii de familie şi farmaciştii au fost informaţi cu privire la problematica de consum de substanţe psihoactive, pentru corelarea şi adaptarea intervenţiilor medicale.

Aproximativ 3.000 de medici de familie şi peste 1.500 de farmacişti au fost instruiţi în domeniul drogurilor, în perioada martie - noiembrie, de către specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

consum-droguri

Au fost transmise informaţii cu privire la sistemul integrat de asistenţă al consumatorului de droguri, reţeaua de asistenţă de stat şi privată din România, instrumentele de informare şi testare online adresate persoanelor consumatoare de droguri sau la risc de consum, legislaţia în domeniu, se arată într-un comunicat al ANA, preluat de Agerpres.

Medicii de familie şi farmaciştii au mai fost informaţi cu privire la problematica de consum de substanţe psihoactive, în vederea corelării şi adaptării intervenţiilor medicale, precum şi a modalităţilor de referire a pacienţilor consumatori de droguri către serviciile de tratare de nivel superior.

Parteneri în derularea şi organizarea sesiunilor de informare adresate medicilor de familie şi farmaciştilor au fost Pharma Bussines Service Bucureşti, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Colegiului Farmaciştilor din România.

Colaborare între IOB și Istituto Nazionale dei Tumori din Milano

Etichete: agentia nationala antidrog medici de familie si farmacisti instruire despre droguri

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC