Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medici și asistenți români au vaccinat cetățeni din Republica Tunisia împotriva COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 16 august 2021, ora 12:36

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a oferit detalii despre misiunea de sprijin acordată de România autorităților tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2.

Statul român acordă sprijin Republicii Tunisia, puternic afectată de creșterea accentuată a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2. Astfel, a derulat o misiune externă complexă, caracterizată prin:

  • deplasarea unei echipe de medici și asistenți într-o unitatea spitalicească din Tunisia,
  • acordarea de echipamente medicale de necesitate imediată personalului sanitar tunisian,
  • respectiv acordarea a 188.000 de doze de vaccin Astra Zeneca împotriva Covid-19, se arată pe pagina oficială de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă ( DSU).

sprijin pentru tunisia1

Astfel, în ultimele zile, echipa medicală formată din 13 cadre medicale (5 medici și 8 asistenți ) a fost și continuă să fie un adevărat sprijin pentru omologii lor tunisieni, în lupta cu noul virus. 

V-ar putea interesa și: România trimite Tunisiei vaccinuri anti-COVID și materiale sanitare 

Aceștia sunt grupați în două ture și acordă asistență medicală de specialitate pacienților aflați in stare gravă, în secția ATI a unui spital militar de campanie din Tunisia. 

sprijin pentru tunisia4

Totodată, ieri, echipa României a participat la Campania Națională de Vaccinare. În decursul a 6 ore, membrii echipei medicale române au administrat vaccinul la peste 2.500 de persoane, în două centre de vaccinare, organizate în instituții de învățământ din capitala Republicii Tunisiene. 

sprijin pentru tunisia2

De asemenea, o parte din medicii echipei oferă asistență medicală persoanelor care manifestă reacții adverse minore, potrivit sursei citate.

Misiunea se derulează sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă, în baza solicitării autorităților tunisiene de sprijin internațional în lupta cu noul Coronavirus. 

sprijin pentru tunisia3

La această misiune participă doi ofițeri din cadrul DSU - Direcția Generală Protecție Civilă, și un ofițer din cadrul IGSU, însărcinat cu dublă responsabilitate, coordonarea  întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autoritățile sanitare și de protecție civilă din Tunisia, au mai precizat reprezentanții DSU pe aceeași rețea de socializare. 

sprijin pentru tunisia5 

 

sprijin pentru tunisia6

Etichete: tunisia republica tunisia vaccinare anti covid-19 dsu departamentul pentru situatii de urgenta infectare coronavirus cazuri de coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.