Newsflash
Știri

Medicii avertizează: Familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale

de Dorina Novac - sept. 6 2021
Medicii avertizează: Familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale

Secțiile de terapie intensivă COVID din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună, transmite CNCAV.

Medicii atenționează că familii întregi, chiar cu bebeluși, ajung în spitale. Aceștia vin în ultimul stadiu al bolii, potrivit Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

terapie intensiva

„Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați. În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu COVID, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou-născuți, în jur de 3-4 luni”, se arată în tr-o postare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Potrivit sursei citate, pacienții ajung în ultimul stadiu al bolii, iar dacă vin după 8-9 zile cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat.

„Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult. Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile. Mesaj mai direct ca acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”, a precizat conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe