Newsflash
Știri

Medicii de familie cer demiterea lui Virgil Guran, consilierul premierului

de Dorina Novac - oct. 12 2020
Medicii de familie cer demiterea lui Virgil Guran, consilierul premierului

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilierul primului ministru Ludovic Orban şi aşteaptă scuze publice adesate corpului medical.

Potrivit SNMF, în cadrul unei emisiuni televizate, Virgil Guran i-a comparat pe medicii de familie cu militarii trimiși la război, unde „mai mor unii dintre ei, din păcate”.

demiterea lui Guran
Sursă imagine: Pixabay

„Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (...) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”, a afirmat Virgil Guran.

Reprezentanții medicilor de familie au precizat, într-un comunicat, că declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat ca aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv.

SNMF a mai subliniat că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță.

„Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe