Newsflash
Știri

Medicii de la Spitalul Filantropia: „Promovăm cu vehemență nașterea naturală”

de Florentina Ionescu - apr. 8 2022
Medicii de la Spitalul Filantropia: „Promovăm cu vehemență nașterea naturală”

Medicii din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia din București atrag atenția publicului și, mai ales, viitoarelor mame, că ei încurajează nașterea pe cale naturală.

În cadrul secției de Obstetrică a Spitalului Clinic Filantropia București, medicii vin în întâmpinarea pacientelor și le sunt alături în călătoria pe care acestea o au de parcurs până la a deveni mame. Ideal, acest drum începe încă din etapa de dinainte de concepție. 

dr Bogdan Chirculescu

„Promovăm cu vehemență nașterea naturală. Acest lucru se datorează faptului că nașterea naturală comportă multiple avantaje în comparație cu nașterea prin operație cezariană. Dintre avantaje se enumeră: recuperarea rapidă după nașterea naturală, pacientele se mobilizează imediat”, se arată în mesajul transmis de dr. Bogdan Chirculescu (foto), medic specialist obstetrică-ginecologie, pe pagina oficială a Spitalului Filantopia din București.

Un alt mesaj pe care acesta a dorit să îl transmită prin mesajul video de pe pagina de Facebook este că:

„Suntem de asemenea alături și de mamele care dintr-un motiv sau altul nu au reușit să nască natural la o primă sarcină și își doresc acum, la cea de-a doua, să nască natural după o operație cezariană. Pentru mămici, nașterea naturală după operație cezariană vine la pachet cu toate avantajele nașterii naturale. Sigur că în cazul acestei nașteri există și riscuri, printre care cel mai de temut este cel de ruptură uterină.”

Bineînțeles, medicii specialiști în obstetrică-ginecologie în cadrul spitalului Filantropia reușesc să le explice pacientelor care sunt riscurile la care se expun, individualizat, în funcție de caz. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe