Newsflash
Știri

Medicii din Rețeaua de Solidaritate au transmis o scrisoare deschisă către CMR

de Dorina Novac - feb. 13 2023
Medicii din Rețeaua de Solidaritate au transmis o scrisoare deschisă către CMR

Rețeaua de Solidaritate, prin vocea medicilor săi, a transmis o scrisoare deschisă către Colegiul Medicilor din România.

Medicii din Rețeaua de Solidaritate și-au exprimat îngrijorarea față de amploarea discursurilor publice repetate ale unor medici care răspândesc teorii ale conspirației, neagă studii medicale și pun în pericol sănătatea publică.

Reteaua de Solidaritate

Citește și: Reţeaua de Solidaritate a lansat un nou format media

„Numai la sfârșitul acestei săptămâni, la Palatul Parlamentului a avut loc un eveniment în care un grup de medici anti-vaccinare a difuzat public mesaje care nu au suport științific și pun în pericol practica medicală și sănătatea publică. Acest lucru contravine Codului de deontologie medicală al Colegiului Medicilor din România (CMR)”, se arată într-un comunicat.

Membrii Rețelei de Solidaritate, în principal medici, farmaciști, cercetători și asistenți medicali din țară și din diaspora, solicită Colegiului Medicilor din România și președintelui acestuia, prof. univ. dr. Daniel Coriu, să ia atitudine oficială în fața acestor acțiuni precum și măsuri disciplinare imediate împotriva medicilor care încalcă standardele etice prin respingerea publică a mijloacelor de diagnostic și tratament recunoscute de comunitatea științifică și promovează public tratamente nefundamentate științific.

De asemenea, aceștia l-au invitat la dialog pe prof. dr. Daniel Coriu și se oferă să susțină Colegiul Medicilor din România prin transfer de cunoștințe și bune practici internaționale.

scrisoare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe