Newsflash
Știri

Medicii din SUA în lupta cu COVID-19

de Dorina Novac - iul. 24 2020
Medicii din SUA în lupta cu COVID-19

În urmă cu o lună, angajaţii Centrului City of Hope din California, SUA, au primit un e-mail în care li se spunea că nerespectarea procedurilor decise de instituţia în care activează poate conduce la acţiuni disciplinare, inclusiv la desfacerea contractului de muncă.

cu masca

Doctorul Sorin Buga, Clinical Professor şi directorul Programului de Rezidenţă în Îngrijire Paliativă la Centrul City of Hope, a vorbit, în cadrul unui briefing găzduit de platforma MedicHub, despre măsurile pe care le-au luat managerii spitalelor din SUA pentru protejarea personalului medical, dar și a pacienţilor în contextual pandemiei de COVID-19.

City of Hope este unul dintre cele mai bune spitale de cancer din SUA și dispune de 217 paturi, a precizat acesta. El a afirmat că primele măsuri împotriva COVID-19 s-au luat la 3 martie 2020. Atunci, personalul medical a fost îndrumat, iar ulterior obligat să-și spele mâinile și să folosească gel dezinfectant, timp de minimum 20 de secunde, la intrarea și la ieșirea din saloanele pacienţilor care nu aveau coronavirus: „De asemenea, au fost îndrumaţi să stea acasă în situaţia în care aveau febră, simptome respiratorii sau digestive. Să se întoarcă la locul de muncă după minimum 24 de ore de la dispariţia simptomelor”. În cazul în care simptomele se agravează, personalul medical a fost îndrumat să contacteze medicul de familie sau cabinetul de medicina muncii.

La 16 martie, în cadrul City of Hope a început un proces de screen­ing pentru toţi angajaţii spitalului cărora li s-a permis acces în instituţie prin trei intrări desemnate. „În fiecare dimineaţă când mă duc la serviciu sunt întâmpinat de o asistentă medicală care îmi măsoară temperatura și mă întreabă dacă în ultimele 24 de ore am avut febră, dacă am tușit, dacă am avut dispnee sau dacă am avut diaree”, a explicat medicul. De asemenea, este întrebat de asistenta medicală dacă a interacţionat cu persoane care au fost testate pozitiv.

Măștile N95, obligatorii

Fiecare angajat primește o mască chirurgicală pe zi, în momentul în care este testat, iar protecţia feţei a devenit obligatorie în toate interacţiunile cu pacienţii, a menţionat dr. Sorin Buga: „Am primit ochelari de protecţie și dispozitiv de protecţie a feţei care, bineînţeles, trebuie să fie curăţate de angajaţi în fiecare zi”. Acesta a mai spus că măștile N95 sunt obligatorii pentru toate procedurile care pot produce aerosoli, cum ar fi, de exemplu, bronhoscopiile, dar și în unitatea COVID-19, în sălile de operaţii, în sălile de proceduri, precum și în cele de reanimare.

Și pacienţii sunt obligaţi să poarte mască, de aceea primesc una în momentul în care intră în policlinică. „În 25 martie, de exemplu, toate vizitele la pacienţi sau în clinică au fost suspendate, cu trei excepţii: pacienţii sub 18 ani au avut dreptul să fie vizitaţi de un părinte, cei cu handicap au putut primi un vizitator, iar pacienţii aflaţi la sfârșitul vieţii au avut dreptul la doi vizitatori”, a adăugat dr. Sorin Buga. El a menţionat că instituţia îi ţine la curent cu ultimele noutăţi despre noul coronavirus. Mai mult, în urmă cu o lună, au primit un e-mail în care li se spunea că nerespectarea procedurilor decise de instituţia în care activează poate conduce la acţiuni disciplinare, inclusiv la desfacerea contractului de muncă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe