Newsflash
Știri

Medicii formați în România ar trebui încurajați să se întoarcă

de Florentina Ionescu - aug. 5 2020
Medicii formați în România ar trebui încurajați să se întoarcă

Wargha Enayati, unul dintre antreprenorii importanți din industria serviciilor medicale private, crede că o resursă bună pentru sistemul medical din țara noastră ar fi medicii formați aici, aflați în țări din afara Uniunii Europene.

Fondatorul Enayati Medical City (EMC), cel mai mare proiect medical privat din țara noastră, a fost unul dintre invitații evenimentului Healthcare Business Forum, care s-a desfășurat recent în mediul online. 

Wargha Enayati

Vorbind despre încurajarea medicilor să rămână în țară, dr. Wargha Enayati a subliniat faptul că un rol important l-a avut creșterea salariilor:

„Fiind medicul Ambasadei Germaniei (...) văd fluxul de medici care pleacă în această țară. Numărul lor nu mai este așa de mare, pentru că aici, într-adevăr, statul a ajutat cu salariile bune – și mai ales pentru rezidenți, ca să fie încurajați să stea în țară”.

Un alt lucru bun pe care l-a observat fondatorul EMC este acela că și serviciile medicale private au început să se dezvolte, medicii având posibilitatea să se angajeze și în spitalele private. Acest aspect, însă, este valabil numai în orașele mari ale României, după cum a subliniat antreprenorul. 

V-ar putea interesa și: Viitorul abonamentelor medicale, în opinia dr. Wargha Enayati 

În plus, țara noastră are peste hotare „zeci de mii de medici cu experiență care au făcut facultatea în România și care nu se pot întoarce să profeseze aici din cauza birocrației”; [aceștia] sunt din țările non-UE, vor să se întoarcă în țară și să se stabilească aici și nu putem să îi angajăm, pentru că este o birocrație de nedescris. Sper la un moment dat să rezolvăm asta”, a conchis dr. Wargha Enayati. 

Citiți și: Enayati Medical City, „orașul medical” pregătit timp de 25 de ani 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe