Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicii români sunt „vânați” de clinici din străinătate

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 23 iulie 2021, ora 12:48

O importantă platformă de recrutare online din România anunță că medicii români sunt vânați de clinici din străinătate, cu salarii de până la 10.000 euro pe lună.

Platforma Bestjobs explică și care sunt domeniile cu cele mai mari remunerații.

Criza din domeniul sanitar a accentuat căutările de personal medical la nivel global, spun experții în recrutare, iar în prezent, pe platforma BestJobs sunt în total peste 3.000 de anunțuri pentru joburi în domeniu, cu oferte salariale care depășesc 2.000 euro, potrivit unui comunicat de presă remis redacției. 

medici romani bestjobs

Dintre acestea, 5% sunt oportunități pentru medicii români de a lucra în alte țări, cu pachete de beneficii care ajung și la 10.000 de euro.

Cele mai căutate specializări medicale pentru care angajatorii oferă între 6.000 și 10.000 de euro sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie și chirurgie.

Mulți medici optează Încă din facultate pentru un job în străinătate

Printre țările care își caută activ personal medical la noi în țară sunt Franța, Suedia, Olanda și Belgia, cu cele mai multe anunțuri pe platforma de recrutare BestJobs.

Clinicile străine încearcă să atragă candidați specializați români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienți garantată, sprijin în relocare și mediu de lucru cu specializări diverse.

„Observăm cum anunțurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obține în România, pornind chiar și de la primele niveluri de pregătire. Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziție cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru același rezident poate începe de la 2.000 de euro. Tocmai de aceea, mulți medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultății. În plus, spitalele și clinicile din afară știu că medicii români sunt foarte bine pregătiți, lucru care îi determină să caute personal la noi în țară, în număr așa mare”, a declarat Ana Vișian, marketing manager la BestJobs România.

Poza_Ana Visian_Marketing Manager BestJobs
Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs

 

În ce domenii, în țară, salariile pot ajunge la 6.000 de euro

Și în România există, totuși, domenii în care românii pot ajunge la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea, se numără IT / Telecom, Management și Inginerie, arată datele din platformă.

În ceea ce privește nivelul salariilor medii în România, IT / Telecom rămâne domeniul care oferă cele mai mari salarii, chiar și în condițiile în care creșterea față de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8%, conform sursei citate. Rămâne, totodată, și un domeniu foarte stabil, pentru care cererea de candidați este în continuă creștere.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: bestjobs salarii medici personal medical angajatori anunt de angajare platforma de recrutare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.