Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicina de familie: abordare holistică, centrată pe pacient

Viața Medicală
Dr. Ana MIHAI vineri, 29 iunie 2018
Orașul Sibiu va fi gazda Conferinței naționale „Ziua medicului de familie”, organizată în perioada 4–7 iulie, de Asociația Medicilor de Familie din același oraș în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Societatea Națională de Medicina Familiei. În program vor fi teme din pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistică, strategii de dezvoltare organizațională, abordate într-un stil aplicat de lectorii invitați în acest sens.

Ca o noutate, cursul preconferință „Abordarea pacienților cu insuficiență cardiacă în cabinetul medicului de familie”, va fi organizat în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, directori de curs fiind conf. dr. Ovidiu Chioncel și dr. Loredana Piloff.

Vor fi sesiuni dedicate pacientului, în contextul specificului medicinei de familie. Abordarea centrată pe pacient, specifică practicii medicinei de familie, necesită cunoștințe complexe, multidisciplinare și dezvoltarea de abilități care să permită abordarea holistică a pacientului. Ar mai fi de menționat sesiuni despre: abilitățile de comunicare eficientă; aspectele epidemiologice actuale cu frecvență crescută în practica medicului de familie; aspectele etice, profesionale și legislative în practica medicului de familie, inclusiv propuneri de eficientizare a managementului cabinetului de medicină de familie.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC