Newsflash
Știri

Medicină narativă

de Dr. Florina Constantinescu - nov. 9 2018
Medicină narativă
Recent, la UMF „Grigore T. Popa” Iași a avut loc redeschiderea clubului de literatură „V. Voiculescu”. În deschiderea manifestării, publicul a putut viziona un scurt film documentar despre activitatea din perioada 2004–2008 a Clubului de literatură al UMF ieșean, în cadrul căruia s-au remarcat medici, scriitori și oameni de cultură. Sloganul clubului a fost și va rămâne: „Intrarea, gândirea și ieșirea sunt libere”. În cadrul evenimentului a avut loc lansarea cărţii „O să vă cam usture. Jurnalele secrete ale unui medic junior”, de Adam Kay.
    Clubul de literatură își propune să aducă în atenţia studenţilor mediciniști cărţi ori jurnale cu subiecte medicale, semnate fie de medici, fie de scriitori pasionaţi de acest domeniu. De asemenea, vor fi prezentate și filme cu subiect medical, ecranizări ale unor romane. „Totodată, ne dorim să înfiinţam un centru de storytelling unde vom prezenta povești ale unor studenţi cu experienţe interesante care i-au determinat să urmeze medicina sau ale unor pacienţi care vor să se exprime sau să lase familiei mesajul lor. Poate unii dintre cei care vor frecventa acest club se vor angaja la un exerciţiu profesionist de scris și vor ajunge să-și publice scrierile. Ne dorim să dezvoltăm la UMF Iași acest concept de medicină narativă, care este bine implementat la facultăţi din străinătate”, a declarat Richard Constantinescu, coordonatorul Clubului de literatură „V. Voiculescu”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe