Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț, premiat la Gala Premiilor „Medica Academica”

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 14 decembrie 2020, ora 13:30

Dr. Cătălin Denciu, medicul rănit grav în incendiul de la secția de ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, a fost premiat la Gala Premiilor de Excelență „Medica Academica” 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, dr. Cătălin Denciu a fost premiat la Gala Premiilor de Excelență „Medica Academica” 2020, eveniment aflat la ediția a IX-a, cu „Premiul de Excelență Medica Academica - medici din linia întâi”.

Catalin Denciu
Dr. Cătălin Denciu

Când a izbucnit incendiul, medicul a intrat în secția de terapie intensivă încercând să salveze pacienții internați.

În prezent, dr. Cătălin Denciu este internat la un spital miliar din Belgia, după ce a avut arsuri pe 75% din suprafața corpului.

„Simbolul pentru toți medicii din linia întâi este dr. Cătălin Denciu. Este un motiv de admirație și inspirație pe care merită să îl onorăm cu recunoștința noastră”, a spus prof. Ioana Grigoraș din Iași, care i-a fost coordonatoare de rezidențiat.

Aceasta a menționat că dr. Denciu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, a fost un rezident serios, dedicat studiului și profesiei, hotarât să devină un bun specialist.

De asemenea, monografia „Pandemia COVD-19 în România. Aspecte clinice și epidemiologice” apărută la editura Academiei Române sub coordonarea acad. prof. dr. Victor Voicu a primit Premiul Medica Academica pentru cea mai bună realizare editorială a anului.

„Cartea este scrisă de reprezentanți ai școlii medicale românești și cuprinde capitolele care definesc această boală creată de virusul SARS-CoV-2 pe care ar trebui să îl cunoaștem, făcând parte din familia coronavirusurilor, dar nu e chiar așa. (...) Dacă eram mai atenți, am fi făcut un vaccin care se potrivea și pentru actuala pandemie, astfel încât să o putem preveni”, a explicat acad. prof. dr. Victor Voicu.

Premiul Fundației Cajal pentru cercetare fundamentală a revenit Cerc. Gr. I Gabriela Anton, Institutul de Virusologie „St. Nicolau”, București.

Dr. Florin Botea, Institutul Clinic Fundeni, București a primit premiul „Dan Setlacec” pentru  realizări deosebite obținute în chirurgie pentru care laudatio a fost rostit de prof. Irinel Popescu.

În cadrul evenimentului, reputatul chirurg și autor al primului transplant de ficat din România a vorbit și despre realizările prof. Carol Stanciu, gastroenterolog și adevărat creator de școală la Iași, care a primit Premiul Medica Academica pentru întreaga activitate.

Un al doilea premiu pentru întreaga activitate a recompensat parcursul profesional remarcabil al prof. Nicolae Hâncu (Cluj-Napoca), diabetolog, educator și promotor al alimentației sănătoase, pentru care laudatio a fost realizat de acad. Victor Voicu.

Premiul de Excelență Medica Academica – medic comunicator a fost acordat dr. Virgil Musta, director medical, Spitalul de Infecțioase Timișoara.

„Premiul de Excelență Medica Academica – medic român, ambasador în lume, a recompensat activitatea științifică și de cercetare translațională a prof. Dan Duda, Massachusetts General Hospital, autor, împreună cu echipa sa, a numeroase cercetări în domeniul cancerului, radioterapiei și markerilor tumorali ale căror rezultate au fost publicate în prestigioase reviste, cum ar fi Nature, Nature Medicine, Nature Genetics, Cell.

Premiul vine în continuarea proiectului „Medic român, ambasador în lume”, demarat de revista Medica Academica încă din 2010, care a evidențiat activitatea a zeci de medici formați în România care activează pe meridianele lumii.  

Cea de-a IX-a ediție a Galei Premiilor de Excelență „Medica Academica” a avut loc anul acesta în format online, pe 11 decembrie, în intervalul 18:00-19:00.

Etichete: Gala Premiilor de Excelenta „Medica Academica” 2020 medic ranit medic linia intai incendiu la ATI terapie intensiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.