Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mega Mall, primul centru comercial din România certificat contra COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 10 iunie 2020, ora 13:47

Mega Mall, din cartierul bucureștean Pantelimon, este primul centru comercial din România care primește un certificat de Conformitate COVID-19, emis de către compania suedeză Safe Shopping Centers.

Potrivit unui comunicat de presă, obținerea acestei acreditări este dovada că mallul funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță.

mega mall
Sursă imagine: Facebook

 

Experții  Safe Shopping Centers (SSC), companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea, au certificat centrul comercial ca fiind conform normelor de prevenție.

Mega Mall București este pregătit să își primească vizitatorii în orice moment și să redeschidă spațiile comerciale a căror activitate autoritățile consideră că poate fi reluată. Încă din luna martie a fost implementat un set de măsuri suplimentare pentru protecția angajaților și a clienților. În prezent, s-a finalizat un  plan complex pentru siguranța vizitatorilor ce are in vedere reluarea activității mall-ului în totalitate”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată informează că acest plan are ca obiectiv principal prevenirea răspândirii COVID-19 și este concentrat pe doi parametri principali: asigurarea distanțării sociale de minimum 2 metri și asigurarea dezinfectării constante a centrului comercial.

Printre măsurile implementate:

  • Instalarea de totemuri cu dezinfectant pentru mâini, acționat pe baza unui mecanism automat, cu senzor pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire și în zonele aglomerate;
  • Aerisirea periodică a mall-ului, în mod natural;
  • Controlul traficului și al fluxurilor prin culoare de delimitare  în zonele unde se creează aglomerație și benzi de igienizare nanoseptice pentru zonele frecvent atinse.

Purtarea măștii de protecție de către toți angajații și clienții este obligatorie, și s-au implementat măsuri pentru verificarea temperaturii de către personal avizat la fiecare intrare în mall.

Mega Mall - Safe Shopping Center (Small)

Pentru a preveni crearea aglomerațiilor în centrul comercial, va fi asigurată distanțarea socială de minimum 2 metri pentru un shopping responsabil și în siguranță. Iar în zona de food court, mesele și scaunele au fost reașezate astfel încât la o masă vor putea lua loc maximum 4 persoane.

Designul Mega Mall se bazează pe spații generoase și deschise, care permit natural distanțarea socială de cel puțin 2 metri între clienți și asigură cel puțin 4 metri pătrați pentru fiecare persoană din mall.

„Suntem încântați să lucrăm alături de Mega Mall pentru a duce la bun sfârșit această misiune importantă. Mall-ul, parte a grupului NEPI Rockcastle, devine astfel lider al industriei de retail, depășind cerințele legale și stabilind standardul pentru proprietarii responsabili și pentru operatorii centrelor comerciale”, au declarat reprezentanții Safe Shopping Centers.

Pentru realizarea acestei acreditări, experții în managementul riscului au realizat un audit complex, și pentru examinarea măsurilor de siguranță au vizitat centrul comercial prin intermediul unui tur virtual transmis în timp real.

Conform comunicatului, odată cu redeschiderea mall-ului, măsurile de siguranță vor fi difuzate și pe noile ecrane LED din incinta centrului comercial.

Astfel, Mega Mall lansează, în premieră pentru un centru comercial din România, un nou canal de comunicare inovator. Noile ecrane LED multi-screen high definition sunt dispuse pe patru coloane și oferă o suprafață de expunere de 119 metri pătrați.

Datorită suprafeței generoase de expunere, noua soluție oferă o experiență dinamică de vizionare a conținutul media la un unghi de 360 de grade.

Etichete: Safe Shopping Centers Mega Mall Certificat de Conformitate COVID-19 COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC