Newsflash
Știri

Memorial Healthcare achiziționează Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City

de Dorina Novac - dec. 5 2022
Memorial Healthcare achiziționează Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City

O rețea medicală din Turcia intră pe piața din România achiziționând Spitalul de Oncologie Monza din Enayati Medical City.

La doar un an de la deschidere cu o echipă medicală de renume și infrastructură de ultimă generație, Spitalul de Oncologie Monza a devenit ofertant pentru sistemul de sănătate turcesc.

enayati medical city

„Orașul Medical, primul ecosistem medical din România, deschis în anul 2021 în nordul Capitalei, a făcut o promisiune de a deveni destinația medicală a pacienților români care au nevoie de tratamente și îngrijire de top fără a pleca din țară. În spiritul acestei promisiuni, în Enayati Medical City va funcționa unul dintre cele mai renumite și căutate sisteme de sănătate din Turcia, Memorial Healthcare, printr-un parteneriat strategic și de lungă durată”, se arată într-un comunicat.  

Citește și: Enayati Medical City, cifră de afaceri de 16,5 milioane de euro în 2021

Succesul financiar al Orașului Medical care a pornit cu o investiție inițială de 65 milioane de euro și care previzionează o cifră de afaceri spectaculoasă deja în 2022 de peste 35 milioane de euro a reprezentat unul din elementele atractive pentru intrarea concernului turc în Orașul Medical, crescând valoarea acestuia cu peste 25%.

„Suntem încântați că oncologia din România va primi o infuzie de calitate remarcabilă din partea partenerului Memorial Hospital din Turcia, care a ales să intre pe piața din România în orașul medical Enayati Medical City. Cele mai valoroase asseturi pe care le va aduce Memorial Healthcare în Orașul Medical este digitalizarea procesului medical care va duce la creșterea calității actului medical atât din perspectiva pacientului cât și a echipei medicale, dar și îmbunătățirea experienței pacientului – patient journey, o zona deficitară în țara noastră. Eu sunt un om al premierelor medicale din sistemul românesc și mă bucur să pot marca încă una care va avea cele mai mari beneficii asupra pacientului oncologic român. Vreau să mulțumesc partenerilor de la Monza pentru colaborarea din ultimul an și jumătate, pentru că au crezut în proiectul acesta și au atins performanțele financiare și medicale care au dus la premiera de azi”, a declarat dr. Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City.

Sub sloganul „Suntem alături de tine pentru sanatatea ta”, Memorial Healthcare intră pe piața din România ca unicul propietar al Spitalului de Oncologie din cadrul Enayati Medical City aducând cu el expertiza unei echipe de peste 1.200 de medici din 11 spitale.

wargha enayati, ugur genc, luca militello

„Am observat dezvoltarea pieții de sănătate din România de mult timp și suntem fericiți că putem contribui la progresul sistemului impreună cu ceilalți parteneri. Suntem foarte fericiți că intrăm pe piața din România cu un spital care are o echipă de medici atât de puternică și o infrastructură spitalicească de excepție. Am avut succes în Turcia mulțumită valorilor noastre puternice: calitate, etică, experiența pacientului și satisfacția angajaților. De aceea avem deja mii de pacienți români mulțumiți de serviciile noastre din spitalele din Turcia. Vom rămâne fideli acelor valori în noul spital Memorial Healthcare din București. Memorial Healthcare vrea să devină un brand recunoscut la nivel mondial cu spitale în toată lumea și am ales România ca prima țară în care investim pentru că noi credem în sistemul medical românesc. Împreună cu echipa medicală vom implementa expertiza și valorile noastre astfel încât să slujim cel mai bine nevoilor pacienților”, a precizat CEO Memorial Healthcare Uğur Genç.

În slujba pacienților de mai bine de 22 de ani, Memorial Healthcare este primul operator din Turcia cu spitale acreditate JCI precum și prima certificare Platinum LEED.

În fiecare an, 3 milioane de pacienți sunt tratați în spitalele Memorial din toată lumea, inclusiv pacienții din România care călătoresc în Turcia pentru tratament.

„La un an de zile de la deschiderea Spitalului de Oncologie Monza, după ce am tratat cu succes peste 40.000 pacienți, am avut o medie de peste 70 intervenții chirurgicale săptămânal, am simțit nevoia de a accepta propunerea Memorial Healthcare de parteneriat strategic pentru a îmbunătăți activitatea spitalului oncologic, ridicând nivelul de expertiza. Pacienții vor primi în continuare calitatea de excepție cu care s-au obișnuit, în paralel cu acces la tehnologii și tratamente noi. Secția de oncologie, Institutul Sânului, Centrul de Neurologie – Neurohope, Centrul de chirurgie urologică, Centrul de ginecologie, DaVinci Center, Centrul de chirurgie oncologică, Centrul de chirurgie toracică și robotică, Centrul de Endometrioză și Academia Endomedicare, precum și centrul de Radiologie și imagistică medicală alături de parteneriatul de pe zona de radioterapie și medicină nucleară cu Neofile, dar și cele cu Ares pentru chirurgie intervențională, vor ramâne stabile și în plus se vor dezvolta. Beneficiarii principali ai acestui parteneriat sunt echipele medicale și pacienții și sunt convins că următorii ani vor transforma Spitalul de Oncologie din Enayati Medical City într-un centru de referință oncologică la care vor veni pacienți din toată Europa”, a subliniat Luca Militello, CEO al grupului Monza în România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe