Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul CMMB, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 14 iunie 2021, ora 11:36

Colegiul Medicilor din Municipiul București trage un semnal de alarmă și precizează că sunt situații în care intervenții chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de sânge.

În fiecare an, la data de 14 iunie, este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Scopul acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge.

CMMB

Sloganul ediției de anul acesta a campaniei globale derulată de Organizația Mondială a Sănătății este „Donați sânge și țineți lumea pulsând”, potrivit unui comunicat transmis de CMMB.

„Donarea de sânge înseamnă categoric viață. Să ne gândim că pot exista în spitale acum pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. Donarea de sânge înseamnă salvarea de vieți. Tocmai din acest motiv spunem deseori că sângele înseamnă viață - viață pentru semenii noștri sau poate chiar pentru cineva drag nouă. În anumite perioade medicii se confruntă cu deficit de sânge în diverse spitale. Vă îndemnăm să donați sânge. Sângele donat de cei a căror stare de sănătate permite donarea, salvează vieți. Donarea de sânge este o acțiune voluntară și umanitară. Avem nevoie de dvs, donatorii de sânge, pentru semenii noștri! Știați că din sângele pe care îl donați o dată ajutați medicii să salveze 3 persoane?”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Statistic, România ocupă printre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește donarea de sânge.

Astfel, Colegiul Medicilor din Municipiul București lansează un îndemn:

„Împreună, cei care au o stare bună de sănătate, să contribuim la creșterea cantității de sânge în unitățile spitalicești pentru cei care au probleme de sănătate!”.

Etichete: ziua mondiala a donatorului de sange donare sange CMMB

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.