Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul CMMB, de Ziua Internațională a Medicului

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 1 octombrie 2020, ora 13:18

În prima zi a lunii octombrie este marcată Ziua Internațională a Medicului. Reprezentanții CMMB trag, în contextul acestei zile, un semnal de alarmă cu privire la importanța dezvoltării de politici de sănătate prin care să se crească numărul de medici.

Potrivit unui comunicat de presă, în Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) sunt înscriși, în prezent, aproximativ 16.000 de medici.

catalina poiana stire medici

Astfel, reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București trag, în contextul Zilei Internaționale a Medicului, un semnal de alarmă cu privire la importanța dezvoltării de politici de sănătate prin care să se crească numărul de medici, având în vedere atât contextul epidemiologic actual, cât și situația în comparație cu nivelul european.

De asemenea, Colegiul Medicilor din Municipiul București solicită identificarea de soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă a medicilor.

„În Uniunea Europeană sunt aproximativ 1,7 milioane de medicii, ceea ce înseamnă că, în medie, un medic deservește 260 de locuitori. În comparație, în România, unui medic îi revine îngrijirea a 307 locuitori, având în vedere că avem peste 63.000 de medici, potrivit celor mai recente date transmise de Institutului Național de Statistică”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că, dintre aceștia, aproximativ o cincime au fost medici de familie, iar aproape două treimi își desfășoară activitatea în mediul urban.

„Astăzi, de Ziua Internațională a Medicului, parcurgem cu toții un an ce va rămâne în istorie ca anul declanșării pandemiei de COVID-19, an în care medicilor li s-au cerut și mai multe eforturi, și mai multe ore petrecute în îngrijirea pacienților. Iar acest lucru s-a realizat în multe situații. (...) Mesajul meu de Ziua Internațională a Medicului merge, pe de o parte, către autorități, cărora le solicităm ca, împreună cu noi, să identifice soluții pentru creșterea numărului de medici și pentru îmbunătățirea continuă a condițiilor de muncă”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană (foto), președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București apreciază, însă, că în ultimii ani s-au făcut eforturi, având în vedere că în anul 2019, numărul medicilor a crescut, la nivel național, cu 2.700 față de 20181, dar și că la ultimul examen de intrare în rezidențiat s-a înregistrat cel mai mare număr de locuri de până acum.

Etichete: Colegiul Medicilor din Municipiul București Ziua Internațională a Medicului medici de familie pandemie de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.