Newsflash
Știri

Mesajul CMR cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

de Florentina Ionescu - mai 13 2022
Mesajul CMR cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

La nivelul întregii lumi, ieri a fost marcată Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Cu această ocazie, Colegiul Medicilor din România a transmis un mesaj, prin președintele său, prof. dr. Daniel Coriu.

Sub mottoul „Unde este medicul, unde este asistentul medical, ACOLO este și sistemul nostru de sănătate!”, prof. dr. Daniel Coriu (foto) a transmis un mesaj emoționant de Ziua Internațională a Asistenților Medicali. 

Ministerul Sănătății: „România are nevoie de asistenți medicali profesioniști” 

prof dr daniel coriu discurs

Redăm mai jos mesajul Colegiului Medicilor din România:

Colegiul Medicilor din România (CMR) transmite un mesaj de solidaritate, apreciere și colaborare pentru comunitatea asistenților medicali astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

„Am fost, suntem și vom fi, medici și asistenți, parte integrantă și esențială în funcționarea sistemului de sănătate. La fel ca și noi medicii, și asistenții medicali își defășoară activitatea în cabinete, ambulatorii și spitale pe tot teritoriul României, în conditii mai grele, unii în condiții mai bune, dar cu toții suntem dedicați binelui și funcționării în condiții eficiente a sistemului medical românesc.

La mulți ani, dragi colegi!

Să aveți putere de muncă și să sperăm că decidenții vor înțelege că, pentru o resursă umană eficientă în sănătate, este nevoie ca numărul acesteia să respecte necesitățile, să fie bine pregătită și să se investească pentru această resursă cheie”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe