Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul CMR cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 13 mai 2022, ora 10:56

La nivelul întregii lumi, ieri a fost marcată Ziua Internațională a Asistenților Medicali. Cu această ocazie, Colegiul Medicilor din România a transmis un mesaj, prin președintele său, prof. dr. Daniel Coriu.

Sub mottoul „Unde este medicul, unde este asistentul medical, ACOLO este și sistemul nostru de sănătate!”, prof. dr. Daniel Coriu (foto) a transmis un mesaj emoționant de Ziua Internațională a Asistenților Medicali. 

Ministerul Sănătății: „România are nevoie de asistenți medicali profesioniști” 

prof dr daniel coriu discurs

Redăm mai jos mesajul Colegiului Medicilor din România:

Colegiul Medicilor din România (CMR) transmite un mesaj de solidaritate, apreciere și colaborare pentru comunitatea asistenților medicali astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali.

„Am fost, suntem și vom fi, medici și asistenți, parte integrantă și esențială în funcționarea sistemului de sănătate. La fel ca și noi medicii, și asistenții medicali își defășoară activitatea în cabinete, ambulatorii și spitale pe tot teritoriul României, în conditii mai grele, unii în condiții mai bune, dar cu toții suntem dedicați binelui și funcționării în condiții eficiente a sistemului medical românesc.

La mulți ani, dragi colegi!

Să aveți putere de muncă și să sperăm că decidenții vor înțelege că, pentru o resursă umană eficientă în sănătate, este nevoie ca numărul acesteia să respecte necesitățile, să fie bine pregătită și să se investească pentru această resursă cheie”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

Etichete: prof. dr. Daniel Coriu Daniel Coriu colegiul medicilor din romania presedinte CMR Ziua Internationala a Asistentului Medical asistenti medicali Romania rol asistenti medicali asistenti medicali

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.