Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul președintelui OAMGMAMR de Ziua Mondială a Diabetului Zaharat

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU sâmbătă, 14 noiembrie 2020, ora 11:54

Campania de anul acesta este dedicată moașelor și asistenților medicali implicați în managementul pacienților cu diabet zaharat.

Asistenții medicali au o contribuție esențială în cadrul echipei multidisciplinare implicate în îngrijirea pacienților cu diabet zaharat. Mircea Timofte, președinte OAMGMAMR explică, în cadrul unui interviu pentru Viața Medicală, faptul că tema campaniei din acest an este reflecția esenței paradigmei actuale a îngrijirilor de sănătate care plasează în centrul procesului cooperarea și a managementul de boală în echipe terapeutice complexe facilitând o mai bună înțelegere și abordare a procesului de îngrijiri și contribuind la creșterea calității în sistemul de sănătate. De asemenea, președintele OAMGMAMR subliniază că asistenții medicali joacă un rol cheie în diagnosticarea precoce a diabetului pentru a asigura un tratament prompt și a oferi atât instruire pentru auto-gestionare, cât și sprijin psihologic pentru persoanele cu diabet, pentru a preveni complicațiile.

 

Fotografie- Dl.Mircea Timofte

În numele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), suntem onorați să ne alăturăm campaniei care marchează Ziua Mondială a Diabetului și care, în acest an, lansează un apel de susținere a asistenților medicali ca demers critic în lupta împotriva diabetului. Suntem bucuroși că în Anul Internațional al Asistenților Medicali și al Moașelor, campania este dedicată profesioniștilor noștri.

Președintele OAMGMAMR explică nevoia de schimbare, pe măsură ce sistemele de sănătate se schimbă, asistenții medicali și moașele își asumă roluri din ce în ce mai avansate și specializate. Responsabilitatea individuală nu este însă suficientă, ci trebuie dublată de efortul autorităţilor, de finanţare corespunzătoare, de viziune. Un angajament comun, solidar pentru invesția în asistenți medicali și moașe, în calitatea educației, în standarde de practică, în digitalizarea competențelor, în condiții adecvate de desfășurare a profesiei, este  esențial mai ales considerând rapiditatea cu care se modifică mediul în care ne exercităm profesia, mediul în care trăim și provocările acestora.

 

În contextul circumstanțelor excepționale în care ne aflăm, precum și considerând presiunea uriașă pe care pandemia COVID-19 a pus-o asupra pacienților dar și a personalului medical, apelul lansat sub umbrela Zilei Mondiale a Diabetului este mai oportun ca niciodată. Folosesc acest prilej pentru a transmite și cu această ocazie respectul și admirația mea cea mai profundă pentru profesionalismul și dedicația dovedite de profesioniștii noștri în aceste luni de grea încercare!

Etichete: ziua mondiala a diabetului OAMGMAMR mircea timofte moase asistenti medicali

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.