Newsflash
Știri

Mesajul președintelui României de Ziua Națională, pentru corpul medical

de Florentina Ionescu - dec. 2 2021
Mesajul președintelui României de Ziua Națională, pentru corpul medical

Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, susținut ieri în cadrul recepției oferite cu prilejul Zilei Naționale a României, a inclus și un mesaj de gratitudine pentru personalul medical.

Șeful statului a amintit că sărbătorim Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe și că pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre. 

klaus iohannis ziua romaniei 2021

„Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinți, frați, surori, copii și prieteni. Pline de compasiune, gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate ale celor care au pierdut lupta cu boala. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferință, bolnavilor din spitale, urându-le însănătoșire grabnică și deplină”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, președintele României a subliniat că acum, „mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să avem înțelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea”.

Pe lângă accentul pus pe importanța vaccinării cât mai multor oameni, ca „singura cale pentru a pune punct pandemiei”, șeful statului a avut și un mesaj special pentru toți cei care fac parte din corpul medical românesc.

„De Ziua Națională, transmit un mesaj special de respect și gratitudine personalului medical care se luptă până la epuizare pentru a salva vieți. Prin eforturi extraordinare, dumneavoastră, medici și paramedici, asistente și asistenți, infirmieri și ambulanțieri, voluntari, nu doar vă puneți în slujba celorlalți, dar ne dați tuturor încredere în forța societății noastre! Ziua Marii noastre Uniri este de acum înainte legată de exemplul dăruirii pentru semeni a corpului nostru medical”, a mai spus Klaus Iohannis în discursul său, pe care îl puteți citi integral pe presidency.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe