Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mesajul SNMF, de Ziua mondială a medicului de familie

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 19 mai 2022, ora 11:15

Ziua mondială a medicului de familie este marcată, anual, la 19 mai. Cu această ocazie, SNMF transmite tuturor practicienilor de medicină primară din lume mesaje de solidaritate și mulțumiri.

snmf

„Societatea Națională de Medicina Familiei ( SNMF) transmite și pe această cale tuturor practicienilor de medicină primară din lume felicitări și încurajări. În mod special, gândurile noastre se îndreaptă astăzi spre colegii din Ucraina, care au trecut de la linia întâi a luptei împotriva COVID direct în linia întâi a unui război nemilos și nedrept”, se arată într-un comunicat de presă.

Medicii de familie din România au preluat în grija lor asistența medicală primară a refugiaților, fac voluntariat în taberele de refugiați și participă în campaniile de susținere a victimelor de război și a colegilor din Ucraina.

„Ca oameni dar mai ales ca medici știm că ororile unui război nu afectează doar starea de sănătate fizică a celor care luptă sau a celor care fug din fața atacurilor ci și starea sufletească și mentală a tuturor, indiferent de care parte a baricadei se află. De aceea mesajul nostru principal este unul care pledează pentru pace și pentru transferarea disputelor politice în planul negocierilor diplomatice. E dureros și absurd ca, într-o vreme în care medicina se avântă spre tehnologii și soluții de îmbunătățire a calității vieții, medicii să fie nevoiți să trateze răni de armă sau victime ale exploziilor”, a declarat Dina Mergeani, președinte SNMF.

Potrivit sursei citate, în plan intern, medicina de familie devine pe zi ce trece un sistem tot mai puternic și mai eficient, care aduce beneficii pacienților, structurilor de asistență medicală dar și profesioniștilor din domeniu.

„Nu trebuie să uităm că medicul de familie, în accepțiunea generală, nu e doar doctorul de la cabinet, ci întreaga echipă care se ocupă de sănătatea pacienților, așa ca această zi e dedicată deopotrivă întregului personal din rețeaua primară. Cu toții am intrat în prima line în lupta anti COVID și iată, acum, când aparent această pandemie a mai scăzut în intensitate, noi am rămas în continuare pe baricade, pentru vaccinări, triaje, asistența la domiciliu a persoanelor infectate”, susține dr. Dana Ștefana Popescu, secretar SNMF.

Etichete: medicii de familie snmf Ziua Mondiala a Medicului de Familie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.