Newsflash
Știri

Mesajul transmis de CMMB după incendiul izbucnit astăzi la un spital din Constanța

de Florentina Ionescu - oct. 1 2021
Mesajul transmis de CMMB după incendiul izbucnit astăzi la un spital din Constanța

În urma incendiului izbucnit, astăzi, la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiului București au dorit să transmită un mesaj.

Colegiul Medicilor din Municipiul București a publicat în această dimineață un mesaj pe o rețea socială. Acest mesaj a fost semnat în numele Biroului Exectiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București de dr. Cătălina Poiană. 

incendiu 29 ianuarie la matei bals

Citiți și: Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa 

„O altă tragedie lovește sistemul medical românesc. Nu contează în ce spital s-a întâmplat, contează că  s-a întâmplat, contează că de la revoluție vorbim de o subfinanțare a sistemului medical și, poate, de o lipsă majoră de interes strategic asupra domeniului medical din Romania. Este foarte grav ce se întâmplă, a luat foc o alta secție de ATI acum, când suntem în valul 4, când avem nevoie de secțiile de ATI”, se arată în apelul făcut de CMMB.

În același text se subliniază că medicii luptă pentru viața pacienților cu toate resursele pe care le au la dispoziție, dar, din păcate, asistă neputincioși la astfel de tragedii.

„Clădirile multor spitale de stat din Romania sunt construite de mai bine de 50 de ani. Avem unități fără circuite corespunzatoare, astfel că pacienții sunt tratați în clădiri vechi, iar medicii, suprasolicitați în această perioadă de pandemie, se luptă și cu o infrastructură spitalicească învechită”, spun cei din Biroul Executiv al CMMB, care au transmis condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața în urma incendiului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe