Newsflash
Știri

Mesajul transmis de MS de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

de Florentina Ionescu - iun. 15 2022
Mesajul transmis de MS de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Ministerul Sănătăţii (MS) a transmis ieri un mesaj, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge (marcată la 14 iunie) reprezintă prilejul de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge. 

ziua mondiala a donatorului de sange mesaj ministerul sanatatii

Ministerul Sănătății face apel pentru donarea voluntară de sânge și mulțumește tuturor celor care au înțeles importanța actului donării, ajutând bolnavii să supravieţuiască prin gestul lor, se arată în mesajul publicat pe o rețea socială, ieri, 14 iunie. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esențială pentru salvarea de vieți.

„Ministerul Sănătății urmărește eficientizarea activității sistemului național de transfuzie sanguină. Este nevoie de o permanentă dezvoltare și reformare în acest domeniu, iar Ministerul Sănătății împreună cu specialiștii lucrează la un set de măsuri în acest sens.”

Asigurarea tratamentului transfuzional pentru pacienți

În cadrul Programului de sprijin pentru reformele structurale (SRSS) privind reorganizarea sistemului de transfuzie realizat în colaborare cu Comisia Europeană, experți români și din alte state membre ale Uniunii Europene lucrează la identificarea unui nou model de creștere a capacității de asigurare a tratamentului transfuzional pentru pacienții care au nevoie și de îmbunătățire a accesului populației la donarea de sânge în cadrul unui program flexibil, adaptat, au transmis reprezentanții MS.

Nevoia de sange este universală și obiectivul autorităților este acela de creștere a calității vieții pacienților, însă fără ajutorul donatorilor echipele de medici nu pot atinge acest obiectiv, mai spun autoritățile din Ministerul Sănătății.

„Donarea de sânge este un act de solidaritate. Alăturaţi-vă efortului şi salvaţi vieţi”- Organizația Mondială a Sănătății

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe