Newsflash
Internaționale

Metodă nouă de monitorizare a TA

de Dr. Diana Andronache - feb. 26 2021
Metodă nouă de monitorizare a TA

Un producător de senzori biometrici propune însă o metodă revoluţionară de măsurare a tensiunii arteriale, fără a utiliza manșete și fără a necesita calibrarea.

Hipertensiunea arterială (HTA) este definită ca valori ale tensiunii arteriale sistolice ≥140 mmHg și/sau ale tensiunii arteriale diastolice ≥90 mmHg, cu o prevalenţă în rândul adulţilor de aproximativ 30-45%. Sfingomanometrele auscultatorii sau oscilometrice automate ori semiautomate reprezintă metoda preferată pentru măsurarea TA. Monitorizarea valorilor tensionale trebuie făcută însă respectând anumite reguli. Astfel, într-o cameră liniștită, după cinci minute de odihnă, cu spatele și braţul sprijinite, pacientul trebuie să-și măsoare tensiunea arterială efectuând două măsurători la interval de 1-2 minute.

Un producător de senzori biometrici, Valencell, propune însă o metodă revoluţionară de măsurare a tensiunii arteriale, fără a utiliza manșete și fără a necesita calibrarea. Software-ul inclus în acest sistem combină date din fotopletismografie și de la nivelul senzorilor inerţiali – aceștia funcţionează ca accelerometre și giroscoape, măsurând forţa și angulaţia – și poate astfel monitoriza valorile tensionale cu o precizie similară manșetelor tradiţionale de măsurare a TA.

poza 3

Cu ajutorul acestor senzori neinvazivi, care pot fi integraţi în dispozitivele inteligente purtate zi de zi, este facilitată monitorizarea zilnică a valorilor tensionale. 


Notă autor:

1. bit.ly/3buS6th
2. bit.ly/2MhCBMM

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe