Newsflash
Știri

Microcipuri ingerabile

de Dr. D. M. - aug. 27 2012
Microcipuri ingerabile
   FDA a aprobat primul senzor ingerabil – Ingest Event Marker (IEM), al companiei Proteus Health, reprezentând o nouă categorie de dispozitive medicale; este fabricat în totalitate din ingrediente alimentare şi activat la ingerare, după cum informează site-ul medscape.com. De mărimea unui fir de nisip, acesta este produs din silicon şi poate fi integrat într-o pastilă inertă sau orice alt obiect ingerabil. Sistemul de feedback integrează tehnologii pe bază de senzori ingerabili şi portabili pentru detectarea ingestiei de medicamente şi a datelor fiziologice.
   Un plasture (de unică folosinţă) este plasat pe corp pentru a capta şi emite răspunsurile şi comportamentele fiziologice. Pe lângă înregistrarea informaţiei de la senzor, plasturele înregistrează frecvenţa cardiacă, temperatura, mişcarea etc. Plasturele alimentat de o baterie este funcţional aproximativ şapte zile. Dispozitivul mobil este purtat în buzunar sau poşetă pentru a afişa informaţiile.
   Senzorul poate fi utilizat pentru a detecta ora exactă la care a fost luat medicamentul, precum şi identitatea acestuia. Informaţia este controlată de pacient.
   IEM nu conţine baterie. Acidul din stomac activează magneziul şi cuprul din cip să producă un voltaj slab, dar corpul transmite semnalul digital generat de acesta.
   Tehnologia a fost utilizată sute de zile la pacienţi, în studii clinice, fără efecte adverse notabile. Se pare că sistemul nu interferează cu alte dispozitive medicale.
   Aceste pilule digitale, conjugate cu infrastructura wireless, pot deveni noul standard pentru influenţarea aderenţei la tratament şi un ajutor semnificativ în managementul bolilor cronice.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe