Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministerul Sănătății: Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 5 aprilie 2021, ora 11:50

Noi studii realizate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA arată că persoanele vaccinate cu ambele doze nu trasmit COVID-19, informează Ministerul Sănătății.

Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 nu transmit aproape niciodată virusul, arată noi studii făcute în SUA.

COVID-19

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), la studiul CDC au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu SARS-CoV-2 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a precizat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, citat de MS.

Etichete: ministerul sanatatii vaccin impotriva COVID-19 studii SUA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.