Newsflash
Știri

Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile anti-COVID aprobate nu conțin substanțe toxice

de Dorina Novac - mar. 12 2021
Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile anti-COVID aprobate nu conțin substanțe toxice

Niciunul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice, a precizat Ministerul Sănătății.

Componenta principală a vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna este reprezentantă de ARN mesager COVID-19, înglobat în particule lipidice (molecule de grăsime) foarte mici, informează Ministerul Sănătății (MS) într-o postare pe Facebook.

vaccin COVID

În cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica.

„Pe lângă elementele principale, fiecare dintre cele trei vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos, altele decât substanța activă și materialul de ambalare”, transmite MS.

Conformitatea și calitatea excipienților care se găsesc în cele trei vaccinuri au fost verificate de către Agenția Europeană a Medicamentului în cursul procesului de autorizare pentru punerea pe piață.

Potrivit sursei citate, printre excipienții din compoziția vaccinurilor se numără: sucroza; colesterolul; clorura de sodiu; clorura de potasiu; acid acetic, apa pentru preparate injectabile etc.

Majoritatea excipienților utilizați sunt prezenți și în alte produse medicamentoase.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe