Newsflash
Știri

Ministrul Alexandru Rafila s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase

de Florentina Ionescu - apr. 6 2022
Ministrul Alexandru Rafila s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a avut la începutul săptămânii mai multe întâlniri cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe, Bisericii Catolice și Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

ministrul alexandru rafila reprezentanti culte religioase

„Am fost prezent în ultimele două zile în județul Bacău. La Arhiepiscopia Romanului și Bacăului m-a întâmpinat astăzi ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, cu care am avut o bună discuție referitoare la proiectele medicale pentru dezvoltarea serviciilor de paliație și de recuperare neuromotorie de care se ocupă Arhiepiscopia în orașul Roman. Spitalul «Precista» a intrat în reabilitare și extindere, iar de proiect se ocupă Compania Națională de Investiții”, a mărturisit ministrul Sănătății pe o rețea socială, luni, 4 aprilie.

Tot luni, ministrul Rafila s-a întâlnit la Decanatul Romano - Catolic din Bacău cu PS Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași:

„Am discutat despre programele medico-sociale desfășurate în parteneriat de Dieceza Romano - Catolică în zonele rurale din județ și am aflat că în vară va fi inaugurat un centru de îngrijiri paliative”.

Duminică, 3 aprilie, ministrul Alexandru Rafila a vizitat cele 26 de cabinete de consultații, ecografii, analize și consiliere deschise în sala de Atletism din Bacău.

„E un proiect al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău. Zeci de doctori și asistenți din toată țara oferă până pe 5 aprilie servicii medicale gratuite”.

Model de bună practică

În același mesaj de pe rețeaua de socializare, ministrul a conchis că Bacăul reprezintă un model de bună practică prin parteneriatele pe care Consiliul Județean și autoritățile locale le-au încheiat cu reprezentanți ai diferitelor culte pentru a asigura sănătatea comunităților din zona lor de responsabilitate:

„Este un exemplu strălucit al modului în care diverse culte religioase înțeleg că au o foarte importantă misiune socială, iar in calitate de Ministru al Sănătății sunt bucuros să constat implicarea atâtor oameni generoși în sprijinul celor bolnavi sau defavorizați.” 

Rafila: pe 6 aprilie începe campania de informare privind iodura de potasiu 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe