Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Fondurilor Europene susţine construirea unui Institut Regional al Inimii

Viața Medicală
L. Budin vineri, 5 august 2022, ora 10:22

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că susţine construirea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare la Iași, deși încă nu știe care va fi linia de finanţare.

Ministrul Marcel Boloş a declarat că în prezent sunt luate în calcul două opţiuni privind finanţarea lucrărilor de construire şi dotare a viitorului Institut Regional de Boli Cardiovasculare: fie prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fie prin politica de coeziune a Comisiei Europene, respectiv prin Programul Operaţional de Sănătate, informează Agerpres.

boala-inima

Chiar mâine am întâlnire cu colegii din minister pentru a gândi mecanismul, inclusiv pe politica de coeziune în cadrul căreia intra şi institutul din Iaşi. Vom lua o decizie finală, cred eu, una care să rezolve cât mai mare parte din proiectele de investiţii din structura de sănătate”, a declarat ministrul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că Institutul Regional de Boli şi Chirurgie Cardiovasculară ar reprezenta „o gură de oxigen” pentru întreaga regiune a Moldovei, nu doar pentru Iaşi. El a subliniat că zona de nord-est a României este singura din Europa care nu beneficiază de servicii de calitate în acest domeniu medical, pentru că actuala structură în care funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare nu poate face faţă tuturor cerinţelor venite din partea pacienţilor.

Instituţia medicală, prevăzută a fi construită pe teritoriul comunei Miroslava, o suburbie a municipiului reşedinţă, ar urma să aibă 28 de secţii şi departamente, şapte dintre ele fiind specializări unice la nivel naţional.

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Etichete: ministrul fondurilor europene institut regional al inimii construire la iasi linie de finantare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.