Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Rafila: Am propus inițial o renunțare etapizată a restricțiilor

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 15 martie 2022, ora 13:14

Ministrul Sănătăţii a declarat astăzi, 15 martie, că a propus iniţial o renunţare etapizată a restricţiilor anti-COVID, dar s-a considerat că nu mai este cazul.

El a mai precizat că decizia ridicării restricțiilor a fost luată în comun, în cadrul Guvernului României. 

Prof. dr. Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a subliniat că nu Ministerul Sănătăţii a decis ridicarea restricțiilor. Specialiștii din Ministerul Sănătății au continuat să recomande câteva măsuri pe care le consideră esențiale în această perioadă, a completat ministrul Sănătății, potrivit AGERPRES:

„Trebuie să clarificăm că nu Ministerul Sănătăţii a decis acest lucru, a fost o decizie a Guvernului României de a nu mai prelungi starea de alertă, iar consecinţa încetării stării de alertă a fost şi anularea acestor restricţii, care au funcţionat pe durata stării de alertă. Noi, din punct de vedere profesional, medical, am continuat să recomandăm câteva lucruri pe care le considerăm esenţiale în această perioadă, când există încă transmitere comunitară a infecţiei cu noul coronavirus”.

Chiar dacă numărul de cazuri de COVID-19 a scăzut în România, ministrul Alexandru Rafila a declarat la RFI și:

„Observăm că totuşi câteva mii de cazuri înregistrate zilnic nu sunt puţine şi până această transmitere comunitară nu încetează, adică îmbolnăvirea poate să se întâmple oriunde, datorită prezenţei de persoane care sunt infectate, atunci în mod evident recomandările noastre sunt în continuare aceleaşi, respectiv utilizarea măştii în spaţiile închise şi mijloacele de transport în comun, evitarea aglomeraţiilor, igiena individuală”.

Potrivit ministrului Sănătății, sunt câteva lucruri care ţin de responsabilitatea individuală, dar trebuie să ţină cont şi de responsabilitatea unei comunităţi care doreşte să rămână sănătoasă.

Etichete: alexandru rafila declaratii alexandru rafila ministru alexandru rafila Alexandru Rafila renuntare restrictii renuntare la masca ministerul sanatatii eliminare restrictii ridicare restrictii restrictii covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.