Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății: 80% din managerii spitalelor ar trebui schimbaţi

de Dorina Novac - nov. 17 2020
Ministrul Sănătății: 80% din managerii spitalelor ar trebui schimbaţi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi, iar coordonarea unităților medicale ar trebui să treacă în sarcina Ministerului.

Nelu Tătaru a declarat că 80% dintre managerii de spitale din țară ar trebui să fie schimbați din funcție, scrie Agerpres.

Nelu Tataru
Sursă imagine: Guvernul României

„Eu, la un moment, pe timpul acestei pandemii, am spus că 80% din manageri ar trebui schimbaţi. Îmi menţin aceeaşi părere”, a afirmat Nelu Tătaru la un post de televiziune.

Potrivit sursei citate, ministrul susține că situaţia actuală a sistemului medical a fost generată de guvernele, miniştrii Sănătăţii, factorii politici şi cei locali din ultimii 30 de ani.

„De aceea, în tot ce înseamnă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă, cât şi la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”, a subliniat Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe