Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Sănătății inaugurează cabinete medicale de Ziua Mondială a Refugiaților

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 20 iunie 2022, ora 10:11

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila va participa astăzi, 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiaților, la inagurarea unor cabinete medicale din cadrul unui centru de servicii integrate pentru refugiați, din Capitală.

Este vorba despre inaugurarea cabinetelor medicale de asistență primară și servicii de sănătate mintală din cadrul Centrului de Servicii Integrate pentru Refugiați de la ROMEXPO. Evenimentul va începe azi la ora 11.00, potrivit unei informări transmise redacției. 

medic gripa consult

În București se află cel mai mare număr de refugiați din Ucraina, majoritatea fiind femei și copii.

Cabinetul medical va furniza servicii de medicină de familie, ginecologie, planificare familială și sănătatea reproducerii.

Cabinetul de consiliere psihologică va furniza servicii de consiliere psihologică și psihoterapie individuală și de grup.

Cele două cabinete au fost înființate cu sprijinul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății din România, în colaborare cu Ministerul Sănătății.

Au fost elaborate mai multe materiale de informare despre utilizarea antibioticelor și vaccinare, despre drepturile pacienților privind serviciile medicale. Acestea vor fi disponibile în limbile ucraineană, română și engleză și vor fi puse la dispoziția refugiaților.

Etichete: alexandru rafila ministru alexandru rafila Alexandru Rafila ministerul sanatatii cabinete medicale ginecologie planificare familiala romexpo ziua mondiala a refugiatilor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC