Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății: Peste 500 de pacienți cu COVID-19, externați după hotărârea CCR

de Dorina Novac - iul. 6 2020
Ministrul Sănătății: Peste 500 de pacienți cu COVID-19, externați după hotărârea CCR

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, după ședința de Guvern, că numărul pacienților care au solicitat externare, după hotărârea Curții Constituționale a României, a ajuns la 550.

Potrivit Ministrului Sănătății, numărul persoanelor care au cerut externarea din spital ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României (CCR), care a declarat ca neconstituționale unele măsuri privind carantina, a fost de 550 într-o singură zi. 

ministrul sanatatii asimptomatici

Acesta a precizat că autoritățile fac o evaluare a numărului de cazuri, în care s-a solicitat externarea, sau a numărului de persoane care au părăsit izolarea sau carantinarea.

„Ați putut observa de vineri până azi modificările de abordare a tot ce a însemnat carantina, izolare chiar și internarea în spital. (...) Dacă este să facem o evaluare de ieri până astăzi, deși astăzi avem 250 de cazuri noi la 4.600 de teste, avem o diferență de număr de pacienți în spitale de 550. Deci avem 300 de ieri cu 250, adică 550 de pacienți mai puțin internați în acest moment în spitale. Acesta ete numărul în care de la o zi la alta pe teritoriul României s-a solicitat externarea”, a declarat Nelu Tătaru în conferința de presă.

Curtea Constituţională a României (CCR) declară că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale, potrivit Agerpres.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe