Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății și președintele ANPP, discuții despre programul de chirurgie oncologică

de Dorina Novac - feb. 19 2020
Ministrul Sănătății și președintele ANPP, discuții despre programul de chirurgie oncologică

Ministrul Sănătății, Victor Costache, s-a întâlnit cu Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților (ANPP). Aceștia au discutat despre noile măsuri de reformă din sistemul sanitar.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, reprezentanții pacienților salută introducerea noului program curativ de chirurgie oncologică și susțin ultimele măsuri de reformă luate în sistemul sanitar.

Ministrul Sănătății și președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților au discutat, marți, și despre asigurarea serviciilor integrate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și boli cardiovasculare, liberalizarea programelor de sănătate pentru pacienții critici, coplată, dar și introducerea asigurărilor private de sănătate.

ministrul sanatatii discutii cu reprezentantii

 

Reprezentantul pacienților a apreciat noua politica de sănătate a echipei Ministerului Sănătății prin care se urmărește depistarea precoce a cancerului și asigurarea terapiei necesare printr-o finanțare corectă a pachetului de servicii de radioterapiei și chimioterapie, utilizarea tumor board-urilor, dezvoltarea programelor de screening.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătății a subliniat că actuala echipă a Ministerului Sănătății urmărește ca, pentru patologiile care reprezintă primele cauze de mortalitate, cancer și boli cardiovasculare, pacienții să nu mai fie nevoiți să plătească pentru analize sau servicii medicale.

Oficialul Ministerului Sănătăţii a asigurat reprezentantul pacienților că toate deciziile privind politica de sănătate vor fi luate în urma consultării cu aceștia.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe