Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății: statul nu ar trebui să acopere costurile testării celor nevaccinați

de L. Budin - aug. 30 2021
Ministrul Sănătății: statul nu ar trebui să acopere costurile testării celor nevaccinați

Întrebată în legătură cu extinderea măsurilor de testare COVID-19 la toate categoriile de bugetari, Ioana Mihăilă a opinat că statul nu ar trebui să acopere costurile testării persoanelor care au libertatea de a se vaccina gratuit.

Ea a declarat, pentru Agerpres, că alegerea individuală de a nu fi vaccinat îi influenţează pe toţi cei care contribuie cu bani la sistemul de sănătate, care îşi riscă sănătatea pentru că vin în contact cu o persoană nevaccinată, inclusiv pe bolnavii cronici care, probabil, vor fi în dificultate de a ajunge în spitalele ocupate de persoane nevaccinate şi infectate cu SARS-CoV-2.

Ioana-Mihăilă

Este vorba că statul, din banii colectaţi de la bugetari şi de la cei care lucrează în privat, a făcut eforturi deosebite, atât pentru a asigura, anul trecut şi anul acesta, spitalizare, tratament şi concediile medicale pentru cei care au fost infectaţi, carantinaţi din diverse motive şi, de asemenea, a făcut eforturi deosebit de mari pentru a asigura accesul gratuit la vaccinare”, a spus Ioana Mihăilă.

Statul testează gratuit persoanele care dezvoltă simptome, persoanele care sunt la risc, pacienţii oncologici care trebuie să se interneze în spitale, persoanele care vin în contact cu bolnavii, testează gratuit copiii din şcoli, în unităţile de primiri urgenţe, în cele mai multe spitale în cazuri de pacienţi internaţi, a arătat Ioana Mihăilă.

Părerea mea personală este că, atunci când vorbim de a testa persoane care au libertatea de a alege să se vaccineze gratuit, statul nu ar mai trebui să acopere aceste costuri”, a punctat ministrul. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe