Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Sănătății: „Vom dota 3.000 de cabinete de medicină de familie prin PNRR”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 3 august 2022, ora 16:22

Într-un briefing de presă ce a avut loc la finalul ședinței de Guvern de astăzi, 3 august, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a oferit detalii despre investițiile din PNRR.

Ministrul Alexandru Rafila a subliniat că își dorește să continue politicile de asigurare a serviciilor medicale ambulatorii, la care cetățenii să aibă acces în permanență. 

ministrul_alexandru_rafila

Un subiect important de discuție în ședința de Guvern se referă la îmbunătățirea activității centrelor de permanență.

„Avem centre de permanență care asigură servicii de medicină de familie și încercăm să extindem și să stabilizăm această rețea de centre de permanență, mai ales în zonele rurale sau în localități mici, în care accesul la alte servicii de sănătate nu este posibil. Ne preocupă foarte mult să continuăm această politică pe care am validat-o, dacă vreți, în pandemie, de asigurare a serviciilor medicale ambulatorii, la care cetățenii să aibă acces în permanență, ceea de duce, pe de-o parte, la, sigur, la ușurarea accesului și, pe de altă parte, la evitarea supraaglomerării unităților de primiri urgență și a spitalelor care, din nefericire, încă reprezintă în unele localități din țară singurul loc unde cineva care are nevoie de asistență medicală se poate adresa.”, a declarat astăzi ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului Sănătății, Această politică va continua și prin investițiile din PNRR.

„Pe de-o parte, vom dota 3.000 de cabinete de medicină de familie prin PNRR și se vor construi 30 de ambulatorii de specialitate noi la nivelul întregii țări, alături de alte elemente importante de infrastructură pe care le-am menționat cu altă ocazie, respectiv cele 25 de obiective de investiții în asistența medicală spitalicească care trebuie selectate în perioada următoare, după aprobarea unei hotărâri de guvern care stabilește criteriile de eligibilitate din lista inițială de 49.”

Etichete: alexandru rafila Alexandru Rafila declaratii alexandru rafila fonduri din PNRR dotare prin pnrr PNRR cabinete de medicina de familie medicina de familie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.